Çinli kaynaklar göre sağlanan bilgilere kadar Huawei, yeni amiral gemisi tableti MatePad Pro 2 modelini 2 Haziran‘da tanıtacak. Bu, olasılıkla Huawei P50 serisinden sonradan gerçekleşecek bir lansman ile gelecek.

Teknik nitelik açısından Huawei MatePad Pro 2; Kirin 9000 işlemciden güç alacak. 5 nm’lik operasyon sürecine dayanan bu yonga seti, performans konusunda da üst seviye deneyim sunmakta. İşlemciye ek olarak bu tabletin iki öbür modeli bulunacak. Bunlardan biri 12.6 inç çözünürlükte Samsung OLED ekran ile gelirken, diğeri ise Huaxing ekranla gelecek. Huaxingi’nin Çin’de bulunan  bir ekran markası olduğunu da yeri gelmişken belirtmekte üstünlük var.

MatePad Pro 2 Harmony OS işletim sistemiyle gelecek

öte taraftan Huawei’nin yeni MatePad tableti,  Harmony OS işletim sistemiyle gelecek. Ama bu arayüzün adı Pad OS olacak ve mobilden ayrı özelliklerle desteklenecek. Örneğin Mac benzeri bir çift Dock bar sistemi yer alacak. Bu, tabletin PC ve mobil arasındaki bağlantısını da daha güçlü hale getirecek.

Harmony OS işletim sistemi yakında iyice Android‘in yerini alacak. Huawei’nin desteklenen tüm modelleri, birkaç ay sonradan bambaşka bir işletim sistemine geçecek. Oysa şirketin Google uygulamalarına aleyhinde nasıl bir çözüm bulacağı şu lahza için bilinmiyor. Her ne dek HMS servislerinin çözüm olacağı söylense de, kullanıcıların Google uygulamalarını göstermek için tamamiyle ne yapacağı hakkında muhakkak data yok. Ama zamanla bütün ayrıntı netleşecektir.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/huawei-matepad-pro-2nin-cikis-tarihi-sizdirildi
Yorumlar