Huawei, bu yılın ilgiyle beklenen amiral gemilerini tanıttı. Şirket başlangıçta P50 modelini duyururken, şimdi ise bunun üstteki versiyonu Huawei P50 Pro modelini piyasaya sürdü.

Pandemi sürecinin etkisi zeki telefon üreticilerine ağır darbeler verdi. Kimi firma bir takım modellerini bu yıl iptal ederken, kimisi ise çip sıkıntısı nedeniyle bazı ürünlerinin üretimini askıya aldı. Huawei ise yalnızca pandeminin yarattığı olumsuzluklardan etkilenmedi. Şirket ek olarak ABD yaptırımlarına maruz kaldı ve keza çip hem de Google tarafında ağır darbeler aldı. Neyse ama Çinli üretici merakla beklenen P50 serisini geç de olsa duyurdu.

Huawei P50 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Huawei P50 Pro, Kirin 9000 4G işlemcisiyle sahnede

Çinli üreticinin yeni akıllı telefonu Huawei P50 Pro, 120Hz yenileme hızını destekleyen ve kavisli tasarıma sahip 6.6 inç OLED ekran ile donatılıyor. Görünüş tarafında kusursuz tecrübe vaat eden bu ekran, bununla beraber 300Hz dokunmatik örnekleme hızıyla da tekrar akan bir dilekçe sunuyor.

Huawei P50 Pro
Huawei-P50-Pro
Huawei P50

İşlemci tarafında ise Huawei P50 Pro, gücünü Kirin 9000 4G yonga setinden alıyor. Bunu bununla birlikte 8 GB RAM ve 125/256 GB dahili depolama seçenekleri de eşlik ediyor.

Kameralara gelecek olursak P50 Pro’nun ardındaki; 50 Megapiksel başlıca, 64 Megapiksel telefoto, 13 Megapiksel ultra geniş açılı lens ve 40 Megapiksel de monokrom algılayıcı bulunuyor. En önemlisi de P50 Pro’nun kamerası, bütün 200x’e değin zoom yaparak sektöre öncülük ediyor.

Pil özelliklerine gelecek olursak Huawei bu telefonda, 66W kablolu çabuk şarjı 50W ise kablosuz hızlı şarjı destekleyen 4.360 mAh pile yer veriyor. Süratli şarja ek olarak P50 serisinin tümü IP68 sertifikasına sahip ve suya karşı da dayanıklı.

Güncelleniyor…

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/huawei-p50-pro-tanitildi-iste-teknik-ozellikleri