2019 yılında, Crenvo İK ve Webrazzi iş birliği ile düzenlemeye başladığımız New HR Summit, bugün Wyndham Grand İstanbul Levent'te katılımcılarla buluştu. Huawei Türkiye AR-Ge Merkezi Satış Direktörü Akif Karacadağ, Çalışan Bağlılığı ve İşe Alım Süreçlerinde Dijital Mutasyon başlıklı sunumunda kayda değer konulara değindi. 

Konuşmasında Huawei'nin 75 milyar dolar marka değerine ulaştığını gösteren Karacadağ, şirketin toplam gelirinin yüzde 22'sinden fazlasını Ar-geye ayırdığını dile getirdi. Huawei'nin dünyadaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezinin Istanbul'da olduğunu ifade eden Karacadağ, yazılım ve inovasyon alanına odaklandıklarını belirtti. 

Huawei Türkiye AR-Ge Merkezi 2010 yılında 214 milyon dolardan fazla yatırım aldı. 900'den pozitif çalışana sahip olan kurum, Tübitak ve akademisyenlerle yoğun iş birliği içinde. Huawei Türkiye AR-Ge Merkezinin odaklandığı alanlar aralarında Telekom Wireless, Mobil servisler, Kurumsal uygulamalar ve SaaS yer alıyor. 

Karacadağ, IK odağında ürettikleri iki ayrı ürünü tanıttı. Talent Interview, şirketlere en iyi yetenekleri kazandırmak ve organizasyona kazandırılan yeteneklerin tutundurulması için üretildi. 

OECD ülkelerindeki en büyük problem namzet bulmak iken, Türkiye'de ilana başvuran yüzlerce namzet arasından en iyisini bulmak olarak öne çıkıyor. Shortlist hazırlama ve mülakat süreçleriyle birlikte, başvuran her 100 adaydan yalnızca 2'si işe alınıyor. 

Bu noktada Talent Interview, şirketlere zamandan tasarruf ve objektif değer biçme ile en iyi adayları yakalama imkanı sunarken, şirketlerin rahat kalmış yetenekleri keşfetmesini sağlıyor. Ayrıca adayları seçerken izlenen önceliklendirme; üniversite ve meslek deneyimi olarak yapılıyor. Fakat iyi adaylar kıstas olarak belirlenen üniversiteden olmadığı için elenebiliyor. 

Talent Interview ise onlarca adaya tek seferde test göndermenizi sağlıyor. Testler JavaScript, Asp.net, SQL, Swift, Python, dahil olmak üzere 60 yazılım dilinde akademisyen destekli sorular içeriyor. aynı zamanda Suni Akıl destekli zeki gözetmen teknolojisi kullanıyor. Zeki gözetmen teknolojisi deneme sırasında namzet yanında biri gelirse, diğer bir ses duyulursa ve namzet eline telefon alırsa saptama ediyor. Rapor, ayrıntılı rapor ve testler sunuyor. 

Huawei Türkiye AR-Ge Merkezi'nin bir öteki ürünü WeFocus ise çalışan deneyimi platformu olarak konumlanıyor. Karacadağ, Çalışanların yüzde 51'inin kendini şirkete ast hissetmediğini vuruguladı. 

Bu noktada WeFocus istediğiniz soru seti ile istediğiniz departmana anket yapabilmenizi sağlıyor. Mahsul, Kapsamlı raporlama ve çözümleme sunuyor. Yapay akıl destekli platform, çalışanların şirkette kalmasında kritik bir rol üstleniyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/21/huawei-turkiye-ar-ge-merkezi-nin-calisan-bagliligi-ve-ise-alim-sureclerinde-dijital-donusum-yaratan-urunleri