Tüm dünyada hyper-casual türünde oyun geliştiren ekiplere eğitim, ofis ve mali yardım karşılayan hyper-casual oyun hızlandırıcı merkezi CrazyHubs, İstanbul'da takvim 2,5 milyon TL yatırım ile açıldı. Toplamda 200'ün üstünde tatbik olan CrazyHubs İstanbul, gerçekleşen online mülakat ve demo sunumu süreçlerinin peşinde programına katılan 9 girişimi belirledi.

3 ay sürecek fiziksel program sırasında CrazyHubs İstanbul ekiplerine CrazyLabs uzmanları kadar hyper-casual meslek modeli ve oyun yayınlanma süreçleri, marketing, isim monetization, UI/UX, Live-ops, prototip hazırlama gibi konularda eğitimler verilecek. Ekipler, CrazyLabs mentorluğunda hyper-casual oyunlar geliştirecek ve bu oyunlara pazarlama testleri uygulanacak.

3 aylık süreçte sağlanacak eğitim, büro ve finansal takviye sonrasında programı başarı kriteriyle tamamlayan ekiplere CrazyLabs tarafından profesyonel yayın sözleşmesi teklifi sunulacağını da ekleyelim. Yayın sözleşmesi teklifi, ekiplerin göstereceği başarıyla orantılı olarak takvim 1 milyon TL'ye kadar varacak ve bu yatırım ile ekiplerin stüdyolaşma süreçlerine takviye olunacak.

CrazyHubs İstanbul'a seçilen 9 teşebbüs

Zettanium Games: Zettanium Games, 10 yılı aşkın süredir Uğur İpek ve Tahir Çetinkaya liderliğinde oyun geliştirme üstüne çalışmaktadır. PC oyunları ve mobil oyunlar geliştirmekte olan Zettanium Games son iki yıldır hypercasual formatında oyunlar üstüne çalışıyor. 2021 yılında CrazyHubs programına dahil olarak hit oyunlar geliştirme hedefini hızlandırmayı planlıyor. 

Dhika Games: Horror Hospital oyunu ile Google Play Store'da 30 Milyon indirme gibi ciddi bir başarı sağlayan Hakan İnce ve Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümünde eğitimini sürdüren Dilara İşman'dan oluşan takım, CrazyHubs İstanbul tercih süreçlerinde bir araya gelmişlerdir.

Frosy Game Studios: Hür Özdemir'in Google Play Store'da yayınlanan "Play With Me" oyunu dünya çapında 1 milyon indirme elde etmiştir. Daha önce birçok bambaşka yarışmaya katılan ve birincilik elde eden Özgürlük, CrazyHubs ile de benzer başarıları hedefliyor.

Temporary Games: Bir mobil oyun etkinliğinde tanışmış 4 dost, Ahmet Harun Tokyer, Muhammet Fakir, Salih Gireniz ve Tuğçe Nil Yeni göre kurulan takım, hyper-casual türünde mobil oyunlar geliştirmektedir. CrazyHubs İstanbul aday tercih sürecini başarıyla geçerek programa dahil olmuşlardır.

Super Cat Games: İstinye Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümünde eğitimlerini sürdüren olan üç dost; Eylül Dilan Gültekin, Erdem Kaya ve Özgür Gürcan göre kurulan Super Cat Games, bir seneyi aşkın süredir beraber çeşitli oyun projeleri üstünde çalışmaktadır. 

On-Off Games: Daha önce hyper-casual oyun geliştiren oyun stüdyolarında çalışan 3D Usta Yılmaz Eçin ve Unity oyun geliştiricisi Eldar Satymov ikilisi, kendi ekiplerini kurup hyper-casual türündeki data birikimlerini CrazyHubs ile geliştirerek görsel yönü dinç oyunlar geliştirmeyi hedeflemektedir.

Eggs Games: Polonya'da eğitimini sürdüren Ege Gölcük, CrazyHubs İstanbul'a Unity developer olarak katılmaya hak kazanmış ve program esnasındaki süreçte oyun geliştirme deneyimini diğer ekiplerden de yardım alarak sürdürecektir.

Nice Try Games: Hyper-casual alanında 2 sene deneyimli Ferhat Uluca ve Batuhan Özalp kadar kurulan takım, daha önce geliştirdikleri oyunları kendileri yayınlamıştır, CrazyHubs İstanbul ile hedefleri geliştirdikleri oyunların pazarlama testlerini geçip global olarak yayınlanması olacaktır.

Skip Games: Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Tasarım bölümünde eğitimini sürdüren Zeki Delil, Serkan Gündoğan, Süleyman Enes Yavuz ve Aybars Kesebir tarafından kurulan Skip Games, daha önce üniversitenin BUG LAB bünyesinde farklı oyun projeleri ilerletti ve son bir yıldır hyper-casual alanda oyun geliştirmekte.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/25/hyper-casual-oyun-hizlandirici-merkezi-crazyhubs-istanbul-a-secilen-9-girisim