IBM, kendi paylaştığı blog yazısına göre halihazırda iş ortağı olan Turbonomic'i açıklanmayan bir arz karşılığında satın alıyor. Boston merkezli Turbonomic, şirketlere dilekçe performansını, Kubernetes ve ağ performansıyla birlikte idare etmek için araçlar sağlıyor. Turbonomic'in planlanan satın alınması, IBM'i suni akıl destekli otomasyon yetenekleri konusunda destekleyecek. 

Teknoloji devi son dönemde bu alanda bazı satın alımlar da gerçekleştirmişti. Şirket, geçtiğimiz yılın sonunda kurumsal gözlemlenebilirlik ve başvuru formu performansı izleme platformu olan Instana'yı da satın almıştı. IBM, bu satın almalarla AIOps stratejisine katkıda bulunuyor. 

Anlaşmanın mali detayları açıklanmamış olsa da Reuters'in haberine göre IBM, Turbonomic'i 1.5 milyar dolar ila 2 milyar dolar arasında bir miktara satın aldı. Şirketlere yakın kaynaklar bu miktarın doğru olduğunu söylese de fiyatla ilgili net bir data olmadığının bir defa daha altını çizmekte avantaj var. 

Turbonomic, işletmelere uygulamaların performansını, uyumluluğunu ve maliyetini gerçek zamanlı olarak eş zamanlı olarak optimize eden ARM yazılımı sunuyor. Turbonomic'in araçları, yalnızca şirket içi ve bulut iş yüklerini yok, aynı zamanda özellikle birden fazla bulut ortamına yayılmış meslek yüklerini de içeren hibrit bulut mimarilerinde kullanılabiliyor. Turbonomic'in araçları yönetimi otomatikleştiriyor, performansı inceleme ediyor ve uygulama taleplerini karşılamak için ağ işlem mühendisleri için şansın dönmesi öneriyor. Turbonomic acilen ise Red Hat ve IBM ile birlikte, telekomünikasyon ve kurumsal tatbik durumlarını ele alan bir dizi bulut tabanlı araç geliştiriyor.

Turbonomic'in yatırımcıları aralarında General Atlantic, Cisco, Bain, Highland Capital Partners ve Inkar Hat bulunuyor. Crunchbase verilerine baktığımızda şirketin bugüne kadar toplam 150 milyon dolara yakın yatırım aldığını görüyoruz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/30/ibm-uygulama-kaynak-yonetimi-ve-ag-performans-yonetimi-sunan-turbonomic-i-satin-aliyor