İçerik ihtiyacı olan global ve milli markaların binlerce yazan arasında açtıkları ilanlar ile içerik ihtiyaçlarını karşıladıkları pazar yeri girişimi Textoni, yatırım aldığını duyurdu. Yatırım, Atakan Soy'ın kurucusu olduğu Atanova Ventures kadar 4 milyon TL değer biçme ile gerçekleşti.

Atanova Ventures'tan alınan bu yatırımla teknolojisini geliştirmeye odaklanan Textoni ekibi, yakında global pazarlara adım atmayı planlıyor.

Yazar adaylarını yayınevleriyle buluşturma amacıyla yola çıkan E-debiyat App ile temelleri atılan teşebbüs, fazla kısa bir sürede 18 bin yazarı ile markalara hizmet vermeye başladı. İçerik pazarlaması hizmeti ile yeni bir girişime pivot eden dilekçe, Textoni ismiyle markaların içerik süreçlerine çözümler sunuyor.

Textoni Kurucusu Tufan Kızılırmak ‘'Amacımız çok daha pozitif yazarı, içerik pazarlama alanında geliştirerek sektöre kazandırmak ve daha fazla markayla buluşturmak. Şu an 60 ülkeden 18 bin yazarımız hizmet vermeye başladı. Textoni olarak başlıca odaklandığımız nokta ise markalarımızın içerik ihtiyaçlarını en kısa sürede en iyi alternatifler arasından seçim yaparak karşılayabilecekleri bir model meydana getirmek. İçerik talebi yaratıcı işyeri veya kişilerin bu taleplerine karşılık onlarca alternatife ulaşabildiği ve sadece diledikleri içeriği satın alabildikleri bir pazar yeri modeline dönüşerek ayrım yaratacağımızı düşünüyoruz. Atanova Ventures'tan aldığımız bu yatırım, ayrıca know-how alarak bize artı bedel katacak, keza de teknolojimizi ve ekibimizi büyütmek adına fazla önemli bir adım olacak.'' dedi.

Atanova Ventures kurucusu Atakan Soy ise “Pazar yeri girişimleri son yılların sadece trend teşebbüs modellerinden değil, aynı zamanda iş dünyasının da geleceğini oluşturuyor. Bu modelin önümüzdeki birkaç yılda daha fazla büyüyeceğini ve nitelikli içeriğin daha çok layık kazanacağını öngörüyoruz. Tüketim algısı Z kuşağı ile birlikte ülkemizde ve globalde hızla değişiyor, bu değişimin yarattığı ihtiyacı kaliteli içeriklerin karşılayacağını biliyoruz. Textoni'nin bu alandaki potansiyelini gördüğümüzde yollarımız kesişti. Demin fazla yeni bir girişim olmasına rağmen 60 ülkeden 18 bin yazara sahip bir takım olmaları global planlarımızı hızlandırdı. Textoni'nin bu alanda ileride globalde kayda değer bir oyuncu olacağına inanıyoruz.” dedi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/07/icerik-pazar-yeri-textoni-atanova-venturestan-4-milyon-tl-degerleme-ile-yatirim-aldi