Covid-19 salgınıyla birlikte işletmeler hızla dijital dünya ile tanışıyor. Bu kapsamda IdeaSoft'un kurduğu Idea Teknoloji Yatırımları A.Ş. ilk yatırımını, e-ticaret operasyonlarının gerçek zamanlı olarak tek bir ekrandan yönetilmesini sağlayan Sopyo'ya gerçekleştirdi. Idea Teknoloji Yatırımları A.Ş teknoloji alanındaki girişimleri büyütmek amacıyla kuruldu.

Idea Teknoloji Yatırımları A.Ş. CEO'su Seyhun Özkara, kurdukları yeni yatırım şirketiyle SAAS çözümlere, fintech girişimlerine, e-ticaret ve e-ihracat odaklı yeni girişimlere yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. İlk yıl dört şirkete yatırım yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Özkara, yatırım yaptıkları ilk şirketin ise pazaryerlerinde satış yapmak isteyen herkes için bu süreci kolaylaştıran, pazaryeri ve muhasebe entegrasyonları çözümleri sunan Sopyo olduğunun altını çizdi.

Sopyo kurucuları Ender Gazel ve Ahmet Alan ise, pandemi ile birlikte kullanıcı sayılarının ortalama yüzde 425 büyüdüğünün altını çizerek 6000'e yakın kullanıcıları olduğunu belirtti. Idea Teknoloji Yatırımları AŞ'den aldıkları yatırım ile ekibi hızla büyüterek KOBİ'ler için yurt içi ve yurt dışı e-ticaret platformlarında katma değerli servisler geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Sopyo, Akakçe, Gittigidiyor, Hepsiburada, n11, Amazon ve Trendyol gibi pazaryerleri için en kolay entegrasyon çözümlerini sunduklarını belirtti. 

Sopyo, çok kanallı satış yapan satıcıların e-ticaret operasyonlarını gerçek zamanlı olarak tek bir ekrandan yönetmelerini sağlayan entegrasyon çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Sopyo, pazaryerleri ile sipariş, stok ve ürün entegrasyonu sağlarken, tüm platformları tek bir panel üzerinden çok kolay ve işlevsel bir şekilde yönetilmesine olanak sağlıyor.

Kaynak: webrazzi.com