İddiaya tarafından iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri low-temperature polycrystalline oxide backplane (LTPO) ekran paneli ile kullanıcılara sunulacak. Apple’ın amiral gemisi modelleri LTPO teknolojisi sayesinde 120Hz ekran tazeleme oranına sahip olacak. Şirket, daha ucuz modellerde ise ucuz alternatifler kullanılacak.

Yayımlanan raporda Apple, LTPO ekran panellerini Samsung ve LG Display’den miktar edecek. Şirket, OLED ekranların devreleri için Samsung Electro-Mechanics ve Samsung Display ile anlaşma sağladı.

iPhone 13 Pro Max maketi ortaya çıktı: İşte detaylar
iPhone 13 Pro Max maketi ortaya çıktı: İşte teferruat

iPhone 13 serisi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Unbox Therapy adlı bir Youtube kanalı, iPhone 13 Pro Max modelinin maketini resmen paylaştı.

iPhone 13 ve 13 küçük modellerinde yüksek ekran tazeleme oranı yer almayacağı için RFPCB (sert elastik baskılı devre kartı) kullanılacağı belirtiliyor. Diğer teknolojilere kadar daha esnek ve dayanıklı olan RFPCB, cihazların daha ucuza üretilmesini sağlayacak.

Raporda dikkat çeken bir diğer detay ise Apple’ın 2021 yılında miktar etmeyi planladığı ekran. Şirketin sene sonuna kadar Samsung Display’den 110 milyon, LG Display’den 50 milyon ve Beijing BOE’den 9 milyon ekran satın alacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-iphone-13-icin-oled-tedarigine-hazirlaniyoriphone-13-ekrani-icin-yeni-gelisme
Yorumlar

Kategori Haberler