İspanya merkezli ikinci el pazar yeri Wallapop, Güney Koreli internet şirketi Naver ve Naver'ın Avrupalı ​​yatırım ortağı Korelya Capital tarafından yönetilen turda 81 milyon euro yatırım aldı. Accel, 14W ve Insight'ın da katıldığı tur, Süratli G'nin devamı olarak lanse edildi. Şirketin değerlemesinin, yeni yatırımla 832 milyon dolara ulaştığı bahis edildi. Yani Wallapop'u kısa bir zaman sonra unicorn şirket olarak görebiliriz. 

Mesajlaşma uygulaması Line ve diğer holdinglerin arkasındaki şirket olan Naver, bu yatırımla erişimini Kore'nin ötesine genişletmek için çaba sarf ettiğini görüyoruz. Şirket, geçtiğimiz sene de ABD'de etkinlik belirten ikinci el giyim üreticisi Poshmark'ı 1.2 milyar dolara satın almıştı.

2013 yılında İspanya'da kurulan Wallapop, 2021'de İtalya'da, 2022'de ise Portekiz'de etkinlik göstermeye başlamıştı. Şirket, yılın birincil yarısında İtalya'da 2,4 milyon indirmeye ulaştı. Alınan yeni yatırımla İspanya, İtalya ve Portekiz'deki operasyonlara yatırım yapılacağı belirtiliyor.

Wallapop, insanların kullanılmış ürünleri her yerde satmalarına veya kendi yaptıkları ürünleri satmalarına ihtimal tanıyor. Mobil dilekçe ve web sitesi ile hizmet veren şirket, artık ihtiyacınız olmayan şeyleri satmanıza asistan olurken aynı zamanda istediğiniz şeyleri akılcı fiyatlarla satın almanızı sağlıyor. Kısacası tipik bir ikinci el pazar yeri olarak faaliyet gösteriyor.

2016'da Wallapop, ABD pazarını incitmek için daha büyük bir stratejinin parçası olarak rakibi LetGo ile birleşiyordu. Ama 2018 yılına gelindiğinde, Wallapop'un LetGo'daki hissesini 189 milyon dolara sessizce satmasıyla bu plan da sessizce rafa kaldırılmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/19/ikinci-el-pazar-yeri-wallapop-naverdan-81-milyon-euro-yatirim-aldi