2016'da kurulan, ilk yılda 17 bin TL, 2017'de yazılımın arkasından 250 bin TL, şu anda ise 12 milyon TL ciro yapan zeki teslimat hizmeti İletmen, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları göre 70 milyon TL değerlendirme üzerinden yatırım aldı. Bugüne kadar 2 milyona yakın iletim gerçekleştiren İletmen, restoranlardan evlere yemek paket servisi ile başlayıp lojistik kargo ve e-ticaret taşımacılığını da bünyesine alarak büyümeye devam ediyor.

İletmen, Kasım 2020'de de Keiretsu Forum Türkiye'den 29 milyon TL değer biçme üzerinden yatırım almıştı.

İletmen Kurucu Ortağı Özgürlük Duruöz, bir mahalledeki tüm teslimatların sorumlusu olduklarını belirterek, “Esnafa gelen siparişi eve iletirken, kargolar için son nokta iletimlerini yapıyoruz. Esnaflara telefonla ya da uygulamalar üzerinden sipariş nereden gelirse gelsin biz iletiyoruz. Kargo şirketleri içinde son noktadaki teslimatları için iletimleri biz yapıyoruz. Bu sayede o mahallede bir ekosistem oluştururken, keza de karbon ayak izini azaltıyoruz. Yaptıklarımızı sektör gereklerine ve Pazar hareketlerine tarafından sürekli geliştiriyoruz. Bu sebeple en zinde yanımız yazılım algoritmamız ve bununla yapabildiklerimiz” dedi.

Gelir modellerinin aylık abonelik ile paket başına yapılan modeller olduğunu da sözlerine ekleyen Duruöz, “Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları göre aldığımız yatırım sonrası iyice yazılım odaklı olarak büyüyerek işimizi farklı sektörler içinde kullandırabilir olacağız. Yaptığımız iletim işlerinin hayatı nasıl değiştirdiğini hatta miktar zincirini farklılaştırdığını daima birlikte göreceğiz. koskocoman şirketlerle işbirliğinde içindeyiz. Bu kararları da danışma kurulumuzdaki Türkiye'nin fazla kayda değer meslek insanları, profesyonelleri ve akademisyenleri ile istişare ile alıyoruz.” biçiminde görüşlerini dile getirdi.

İletmen, geçtiğimiz ağustos ayında 1.5 milyon pakete ulaşarak meslek hacmini yüzde 300 artırmıştı. Bu dönemde İletmen, aylık taşıma kapasitesinin yüzde 65'ini esnaf, yüzde 35'ini ise öteki meslek birliklerinin paketlerini taşıyarak gerçekleştiriyordu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/20/iletmen-keiretsu-forum-turkiyeden-70-milyon-tl-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi