Müzik, film, dizi, kitap kategorilerinde hizmet veren, kişilerin kendi entelektüel birikimlerini arşivlemesini karşılayan ve bu arşivleri öteki kullanıcılara ulaştıran sosyal ağ uygulaması Charmy'den daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. Charmy, Erdem Yurdanur, Kokteyl Bilgi Teknolojisi Hizmetleri A.Ş ve Odin Oto. Müh. Tic. A.Ş'den 3 milyon 400 bin TL değer biçme ile yatırım aldı.

Yatırım Ar-Ge faaliyetleri ve pazarlama ağırlıklı kullanılacak. Charmy'nin hedefi Türkiye içerisinde ürünü hazır ayla getirip kullanıcı kitlesini oturttuktan sonra globale açtırmak. Girişimin kurucuları, yeni yatırımın bu yolda kendileri için çok manâlı bir adım olduğunu belirtiyor.

Charmy, başvuru içerisinde müzik dinleme imkanı sunarken aynı zamanda içerisinde yer alan makine öğrenimi ve derin öğrenme modülleriyle kullanıcılarını tanıyan ve onlara hizmet verdiği kategorilerde isabetli önerilerde bulunuyor. Kullanıcılar soru cevaplayarak veya selfie çekerek anlık ruh hallerine uygun ve her yerde etmeyen müzik listeleri elde edebiliyorlar.

Buğra Göçer, Şerafettin Aytekin ve Ahmet Hüsrev Kösebalaban göre 2019 Mart ayında kurulan Charmy, proje geliştirilirken herhangi hazırlanmış bir altyapı kullanmadıklarını, ama Spotify gibi dıştan API aracılığıyla hizmet aldıkları servislerin bulunduğunu belirtiyor.

2019'da kaleme aldığımız yazıda, Charmy'nin hakiki anlamda bir sanal muavin ortaya koymak istediğini söylemiştik. Girişimin kurucularından Ahmet Hüsrev Kösebalaban, bizimle Charmy Yardımcı'ın da yayına alındığı bilgisini paylaştı. 

Charmy yatırım alındıktan sonra tamamen tekrar tasarlandı. Ilk Kez altyapısı sosyal ağ kullanımına ve büyümeye yerinde hale getirildi. Ardındaki Charmy Asistanın ilk aşaması tamamlanıp yayına alındı. Tezgâhtar şimdilik Müzik, Film ve Dizi kategorilerinde kullanıcı hareketlerinden yola çıkarak ve başvuru kullanıldıkça isabet oranı artarak anlık bir şekilde kişisel listeler üretiyor. Takım, "selfie ile modumu bul" özelliğini de kişiselleştirdiğini belirtiyor. Fazla yakın zamanda Kitap kategorisinde kişisel tavsiyeler vermeye başlayacak. Bunlara paralel olarak Charmy Web de hazır hale getiriliyor.

Erdem Yurdanur yatırımla ilgili olarak şunları söyledi:

Charmy'de hemen müzik, kitap, film ve dizi üzerine paylaşımlar yapılabiliyor ve arkada çalışan bir öğüt motoru da size bu konulardan önerilerde bulunuyor. Ama ileride fazla daha başka konularda, farklı özelliklerle çok varlıklı bir etraf olacağını düşünüyorum. Çünkü artık Facebook, Twitter, Instagram gibi ağların fazla genelleştiğini ve derinliğinin çok az olduğunu düşünüyorum.

Charmy ile okuduğunuz kitapları, izlediğiniz filmleri, dizileri, dinlediğiniz müzikleri koleksiyon halinde tutabilir; aynı zevklere sahip diğer insanlarla paylaşabilir ve onlardan öğrenebilirsiniz.

Herkesi Charmy'yi denemeye çağırıyorum.

Charmy kurucu ortaklarından Ahmet Hüsrev Balaban ise yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Önümüzde yapmayı planladığımız çok artı meslek ve zihin var. Aldığımız yatırım değin, yatırımı kimden aldığımızı da önemsiyoruz. Erdem Abi ve Kokteyl ekibi keza girişimcilik ayrıca de reklam tarafında çok deneyimliler, odaklanmamız gereken yeri onlarında yardımıyla fazla daha kolay saptama edebiliyoruz. Bu ortaklığın yıllardan beri süreceğini ve çok güzel meyveler vereceğini düşünüyoruz

Bu yeni ortaklıkla ve ürünlerle birlikte fazla konuşulan uygulamalardan biri haline geleceğimize inancımız tam.

Charmy'yi iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com