Influencer nedir sorusuna verilecek en basit cevap; yetkisi, bilgisi, konumu veya izleyicileriyle olan ilişkisi nedeniyle başkalarının satın alma kararlarını etkileme gücüne sahip olan kişidir. Basitçe ifade etmek gerekirse, influencer marketing agency ise, influencer pazarlama kampanyaları oluşturmak ve kolaylaştırmak için markalar ve sosyal medya etkileyicileriyle çalışan bir ajansdır. Influencer pazarlama kampanyaları her şekil ve boyutta gelir.
Influencer marketing agency, geleneksel pazarlama ajanslarıyla tamamen aynı şekilde para kazanıyor. Genel olarak, tüm influencer pazarlama kampanyalarınızı yürütmek için aylık bir yönetim ücreti veya belirli bir kampanya için influencerlar üzerinden bir % ücret ile çalışmaktadırlar.
Bir Instagram yetenek temsilcisi, temsil edecek uygun markaları bulmalarına yardımcı olmak ve ardından kampanyayı etkileyicinin bakış açısından yönetmeye yardımcı olmak için genellikle etkileyicilerle çalışır. Bir Instagram reklam ajansı, işletmelerin Instagram reklam kampanyaları oluşturmasına ve yönetmesine yardımcı olur.
Influencer pazarlama bulmacasının hayati bir parçası olan etkileyici pazarlama ajansları, her ikisi için de en uygun sonuçları üreten kampanyalar oluşturmak ve yürütmek için markalar ve etkileyicilerle güçlü ilişkiler sürdürür. Influencer marketing agency, marka değerlerini, bir kampanyanın hedeflerini, sesi, mesajlaşmayı ve faaliyet gösterdikleri kalabalık pazarlarda her markayı benzersiz kılan diğer birçok özelliği anlamak için her markayla birlikte çalışır. Influencer bir pazarlama ajansının birincil odak noktası, en iyi etkileyicilerle ortaklık kurarak ve bir markanın özel ihtiyaçlarını karşılamak ve ulaşmak istediği kitleye ulaşmak için özel bir plan geliştirerek bir marka için en etkili kampanyayı hazırlamak ve yürütmektir.
Bir marka ile bir influencer marketing agency arasındaki ilişki güven, itibar ve sonuçlara dayanır ve influencer pazarlama ajansları müşterilerinin ihtiyaçlarını ön planda tutar ve kampanyaların başarılı olmasını sağlamak için çalışır.
Dünya konsepte giderek daha aşina hale gelse de, influencer pazarlama hala derinlemesine nüanslı. Küçük görünebilen faktörler - hashtag'ler, uygun etiketleme, bir gönderinin zamanlaması, vb. - bir kampanyayı yapma veya bozma gücüne sahiptir. Bir kampanyanın başarısı veya başarısızlığı, birçoğu birbirinin üzerine inşa edilen ve bir kampanyanın nihai sonucunu kolayca birleştirebilen birkaç adım ve kritik kararlara bölünebilir.
 
Detaylı Bilgi İçin; https://www.tipeffect.com/tr/influencer-ne-demek-influencer-nedir/