Bilindiği üzere dünya genelinde elektrikli araçlar (EV); karbon emisyonlarında büyük ölçüde azaltmak için bir seçenek olarak görülüyor. İngiltere, 2030'dan itibaren benzinli ve dizel araçların yasaklamayı gaye koymuş. Hatta geçen yıl bu kapsamda İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2040 olarak gösterilen doğru yanmalı motorlu araçların satışlarının yasaklanmasını 10 yıl geriye çeken yasayı onaylamıştı. Bugün bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İngiliz Hükümeti, 2022'den itibaren yeni inşa edilen tüm evlerin ve ofislerin elektrikli araç sıkıntı cihazları içermesi gerektiğini duyurdu. İnsanların EV araçlarına daha kolay geçmesini sağlamayı planlayan hükümetin hedefi her yıl 145 bin yeni sıkıntı noktası eklemek. Yapılan basın açıklamasında yeni mağaza ve işyerlerinde yük noktalarının hazır olmasını sağlanmasının vasıta çok miktar etmeyi benzinli ya da dizel araca yakacak ikmali yapmak dek basit ülkü getireceği söylendi.  

Çoktan 250.000'den artı yük noktasının kurulmasını desteklendiğini belirten açıklamada, sorumluluk istasyonlarının  bunu yalnızca bir yıl içinde yüzde 50'nin üzerinde artıracağı belirtildi. Daha önce de ülkede elektrikli vasıta sıkıntı altyapısı yapı etmek için 500 milyon sterlin (yaklaşık 660 milyon dolar) harcamaya hazırlanmış olduğunu açıklamıştı.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda Londra'daki hava kirliliğine sebep olan araçların büyük kasaba merkezine girmesini engellemek için “Ultra Düşük Emisyon Alanı” (ULEZ) adı verilen kullanım başlatılmıştı. Bu uygulamanın amacı, şehrin merkezine günde 40 binden daha eksik aracın girmesini sağlamak ve Londra Belediyesi, kentteki zehirli emisyonu 2 sene içinde yüzde 45 azaltmayı hedeflemekti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/22/ingiltere-de-gelecek-yildan-itibaren-yeni-insa-edilen-tum-ev-ve-ofislerde-elektrikli-arac-sarj-cihazlari-bulunacak