İngiltere'nin Finansal Yönetim Otoritesi FCA, yaptığı açıklamalarla çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. FCA, İngiltere'de etkinlik gösteren çoğu kripto para firmasının kara para aklamayı önleme konusunda gereksinimleri karşılayamadığını söyledi.

İngiltere'de kripto ile ilgili hizmetler sunan işletmelerin Financial Conduct Authority'ye, yani FCA'e kaydolmaları gerekiyor. böylece FCA, başvuruları hemen şimdi onaylanmayan firmaların ticarete devam etmelerine izin vermek için geçici bir lisans rejimi getirdi. Daha önce tescil işlemleri için belirlenen son tarih 9 Temmuz iken bu tarih, 31 Mart 2022'ye kadar uzatıldı

FCA yaptığı açıklamada, fazla sayıda işletmenin kara para aklama düzenlemeleri zarfında zorunlu standartları karşılamadığını ve bunun da sanki görülmemiş sayıda işletmenin başvurularını geri çekmesine niçin olduğunu açıkladı. Uzatılmış bu tarih, kripto varlık firmalarının meslek yapmaya devam etmesine müsade verirken, FCA'in sağlam bir değerleme yapmasına yardımcı olacak.

şu anda FCA'e belirtilen sadece beş kripto şirketi bulunuyor. Bunların aralarında Tyler ve Cameron Winklevoss'un Gemini'si ve İngiliz teşebbüs Ziglu yer alıyor. Geçici tescil listesinde ise onlarca dilekçe olduğu belirtiliyor.

Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar denetlenemiyor ve haliyle işlemleri yapan kişilerin kimliği de bilinmiyor. Bu da bu paraları kara para temize çıkartma ve siber hamle gibi yasa dışı aktiviteler için cazip hale getiriyor. FCA, yapılan denetimle bunun önlemek istiyor. FCA'in hem, çoğu kripto para biriminin son derece spekülatif olduğu ve bu nedenle çabuk değerinde kaybedebileceği konusunda da insanları uyardığını da belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/03/ingilteredeki-kripto-para-firmalarinin-cogu-kara-para-aklama-konusundaki-kurallara-uymuyor