Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), inovasyon ve girişimcilik platformu Plug and Play'i MESS Teknoloji Merkezi MEXT'te açıyor. Plug and Play'in İstanbul Platformu, girişimci, sanayici ve yatırımcının buluşma merkezi olacak. Yerli girişimciler, çözümlerini MESS üyelerine ve küresel yatırımcılara tanıtarak seri gelişme fırsatı yakalayacak. Sanayiciler, ihtiyaçlarına en iyi yanıt veren reformcu fikirlerden faydalanarak ihracata ve istihdama katkısını artırabilecek.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgürlük Burak Akkol ve Plug and Play Kurucusu ve CEO'su Saeed Amidi, 14 Ocak saat 14.00'te lansmanı webrazzi.com'dan benzeyen zamanlı olarak canlı yayınlanacak.

Metal sanayisinin 250 lider şirketini temsilci Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Türkiye'ye layık katacak bir projeyle yeni yıla başlıyor. MESS, inovasyon ve girişimcilik platformu Plug and Play'i Türkiye'ye getiriyor. Dünyada sadece 20 ülkede ofisi bulunan Plug and Play'in İstanbul Platformu, MESS'in geçtiğimiz sene açılışını yaptığı, dijital mutasyon ve yetkinlik merkezi MEXT içinde yer alacak.

Yaklaşık 7 milyar dolarlık fonu yer alan Plug and Play, dünya çapında öyle fazla şirketin kurulduktan kısa bir vakit sonra milyar dolarlık değere ulaşmasını (unicorn) sağladı. Plug and Play İstanbul Platformu, kendi fikrini hayata geçiren girişimciler için özgün fırsatlar sunuyor. Girişimciler, Türkiye'nin önde gelen 250 sanayi şirketi olan MESS üyelerine çözümlerini tanıtarak şipşak gelişme ve ortaklık kurma fırsatı bulabilecekler. bununla beraber Plug and Play aracılığıyla küresel yatırımcılarla buluşarak roket hızıyla gelişme imkanına kavuşacaklar.

Plug and Play İstanbul Platformu, MESS üyesi sanayi kuruluşlarının rekabet gücünü artırmasına katkıda bulunacak. Sanayiciler, yerli girişimcilerin yanı sıra Plug and Play İstanbul Platformu'nun küresel havuzundaki 40 binden pozitif girişimcinin inovatif çözümleriyle tanışma olanağı bulacak. Türkiye ihracatının yüzde 40'ını gerçekleştiren ve ekonomiye her sene 60 milyar dolardan fazla katkıda bulunan MESS üyelerinin ihracat ve istihdam potansiyelleri gelişecek.

Plug and Play'in bütün ekosistemini Türkiye'ye taşıyacak olan platform, İstanbul'un girişimcilikte ve açık inovasyonda küresel ekosistemin yöresel merkezlerinden biri olmasında manâlı rol oynayacak.  Plug and Play Platformu, İstanbul üzerinden etrafındaki 12 ülkeye hizmet verecek. Bu ülkeler, Doğu Avrupa'dan Kuzey Afrika'ya, Rusya'dan Orta Doğu'ya uzanan geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Platform sadece bu ülkelerin girişimcilerine ulaşmakla kalmayıp bu bölgenin iş dünyasını yönlendiren, nabzını tutan, küresel kimliğini kanıtlamış koskocaman bir merkez olacak.

İş birliğinin detaylarını MESS Idare Heyeti Başkanı Bağımsızlık Burak Akkol ve Plug and Play Kurucusu ve CEO'su Saeed Amidi www.ntv.com.tr'de paylaşacak. Konuşmaların peşinde Türkiye ve küresel girişimcilik ekosisteminden seçkin konukların katıldığı “Kurumsal İnovasyon, Girişimci ve Yatırımcı Dinamikleri” konulu panel yer alacak.

14 Ocak Perşembe günü 14.00-15.30 saatleri aralarında canlı yayınlanacak olan lansmanı webrazzi.com'dan eş zamanlı olarak takip edebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com