2020 Ocak ayında pazara çıkan Idenfit, yatay büyümenin yanı sıra 2023 vizyonu olarak dikey büyümeye de devam ediyor. Önceki seneye kıyasla içinde bulunduğumuz sene %100'lük bir oranda çoğalma ivmesi yakalayan Idenfit, sunduğu çözümlerin inovatifliği ile de fark yaratıyor.

Idenfit, bu çoğaltma yolculuğunda dijital dönüşümün şekillendirdiği içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda data ve iletişim teknolojilerinin birbirini tamamlar nitelikte gelişmekte olduğu gerçeğinden güç alıyor. Böylece ki 20. yüzyılın ortalarında başlamış olan dijital değişim; akıllı, mobil ve yapay akıl teknolojilerinin hızlı yükselişiyle ivmelenme yakalayarak işletmelerin stratejik yönetim anlayışlarında önemli rol edinmiş durumda. Gelinen noktada dijital değişim, işletmelerin kendisi ve paydaşları için artı bedel yaratmak namına dijital teknolojileri kullandığı ve sonuçta verimlilik ve kârlılığın artmasının ve bununla beraber rekabet avantajı elde edilmesinin hedeflendiği evrimsel bir süreç olarak karşımıza çıkmakta.

Bu bilinç ile teknolojiye paralel olarak idare trendlerini ve kullanıcı ihtiyaçlarını yakından peşine düşüp takip eden ve sunduğu İKY çözümleri arasında bilhassa Puantaj ve Personel Devam Yoklama Sistemi konularında pazar lideri olan Idenfit, yapay zeka ve alet öğreniminin kilit rol oynadığı İşe Alım çözümü ilerletmek üzere özel bir AR-GE yürütmeye başladı. Bu AR-GE'nin başarısı için bir araya gelen bilim insanları ve İK profesyonellerinden oluşan etkili egzersiz grubu, işletmelerin en önemli sorunlarından olan işe alım süreçlerine yeni çözümler geliştirmeyi hedefliyor. 

AR-GE'si yürütülen suni akıl ve alet öğreniminin kilit rol oynadığı İşe Alım çözümü, veriye dayalı varsayım ve öngörüyü mümkün kılarak işe alım süreçlerinde temelde hata payı düşük tasarlama yapmayı makul ülkü getiren yenilikçi özelliği ile pazardaki çözümlerden ayrışarak öne çıkacak nitelikte. Bu Nedenle ortaya konacak çözümün, işe alım süreçlerinde suni akıl ve alet öğrenimine dayalı tahminleme, ilişkili verilerin sentetik veri üretme gibi yöntemlerle çoğaltılması ve bu verinin modellere girdi olarak geri beslenmesi gibi teknolojik ve teknik açılarda sahip olduğu üstünlükleri ile mevcutlardan ayrışacağı öngörülmekte. 

Küreselleşmenin ve dijitalleşmenin beraberinde getirdiği teknolojik yeniliklerin ve rekabetin arkasında kalmamak ve meslek süreçlerini iyileştirmek için İKY zarfında ağırlıklı olarak suni zeka ve cihaz öğreniminin kullanılmaya başlandığını takip eden Idenfit, dijital teknolojilerin kilit role sahip olduğu bir İşe Alım çözümünün bolca avantaj sunacağı düşüncesiyle yolculuğuna devam ediyor. Bu Nedenle İşe Alım sürecini otomatikleştirip basitleştirecek; iş gücü, iş yükü, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak; çalışan katılımını özendirme ederek bağlılığı destekleyecek; verimliliği artıracak; iş analitiği ile bilgi destekli bir kültür oluşturarak işletmenin en güncel analizlerden faydalanarak derhal ve içten raporlar doğrultusunda karar almasına olanak tanıyacak bir işe alım operasyonu akışı tasarlanıyor. 

Bu yeni İşe Alım çözümü, bununla birlikte sürdürülebilir kalkınma hedeflerine de hizmet edecek nitelikte yeşil idare uygulamalarına paralel ilerlediğinden umut verici görünmekte. Nitekim “dinç”, “insan dostu” ve “çevre dostu” uygulamaları hayata geçirmekle ilgili olan yeşil idare, dijital teknolojilerin sunduğu fırsatlar ile içinde bulunduğumuz çağda özel bir tartma kazandı. Ahlak bir anlayış kapsamında yükümlülük bilincine sahip olan Idenfit, kaynak kullanımını azaltarak yeşil idare ve beraberinde sürdürülebilir kalkınma hedeflerine hizmet eder nitelikte dünya genelinde çevreyi istismar eden ürün ve süreçlerden çevresel performansı gözetenlere doğru faal bir yönelimi benimsemekte. Böylece Idenfit, gerek dijital teknolojilerin yön verdiği yeni bir ürün gerekse giderken sağlanacak başkalaşım ve dönüşümü içselleştirerek sürdürülebilirliğe hizmet edecek İK'nın hizalanmasında kayda değer olan işletme kültürünün yaratıldığı bir sürece işaret eden bütüncül bir İşe Alım çözümü tasarlamakta.

İdenfit'in Fortune 500 işletmelerine verdiği bulut tabanlı İKY çözümlerine ek olarak yapay zeka ve cihaz öğrenimine dayalı bu inovatif İşe Alım çözümü konusunda AR-GE çalışmaları, İKY trendleri açısından çok heyecan verici görünüyor. Bundan Başka Devlet destekli olan bu özel çalışmanın, küresel pazarda manâlı bir talebe de karşılık geleceğinden ülkemize önemli düzeyde katma değeri yüksek ihracat potansiyeli yaratacağı anlaşılır. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/12/01/idenfit-dikey-buyumeye-devam-ediyor