Instagram, birincil hesap kurulumu esnasında platformundaki 16 yaşından minik kullanıcıların hesaplarını artık otomatik olarak “sıcacık” yapacak, yani yalnızca bir kullanıcının kabul ettiği ve onayladığı takipçiler onların fotoğraflarını, videolarını ve gönderilerini görebilecek.

Signal kullanıcıları uyarı! Uygulamayı anında güncelleyin

16 yaş altı yeni Instagram kullanıcılarının hesabı gizlenecek

Instagram’da gençler için tehlikesiz ve özel lakin aynı zamanda eğlenceli bir deneyim yaratmak, rekabet eden zorluklarla birlikte geliyor. İstenmeyen DM’ler veya yabancılardan gelen yorumlarla uğraşmalarının önlemek isteyen şirket, 16 yaş altındaki kullanıcıların hesap ayarlarını otomatik olarak rahat yapacak.

Instagram, gizli hesapların gençler için dürüst tercih olduğunu düşünüyor fakat bir takım genç içerik oluşturucularının takipçi kazanmak için herkese açık hesaplara sahip olmak isteyebileceğinin de haberdar.

Bugünden itibaren olası olan her tarafta gençlerin tanımadıkları ya da dinlemek istemedikleri yetişkinlerden haber almalar engellenecek. Yani bu haftadan itibaren, 16 yaşından ufak (açıklanmış ülkelerde 18 yaşından minik) herkes Instagram’a katıldığında varsayılan olarak özel bir hesaba atanacak.

Sıcacık hesaplar, şahısların içeriklerini kimlerin gördüğünü ya da yanıtlayacağını denetim etmesine olasılık tanıyacak. Halihazırda Instagram’da herkese açık bir hesabı olan gençlere, özel hesabın avantajlarını vurgulayan ve gizlilik ayarlarını nasıl değiştireceklerini açıklayan bir bildirim gösterilecek. gerçi gençler eğer bunu istemezlerse standart bir hesapla devam etme seçeneği de sunulacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/instagram-16-yas-alti-kullanicilar-icin-yeni-donemi-acikladi