Haftaya 6 saatlik bir kesintiyle başlayan Facebook, hala bir takım teknik problemler yaşamaya devam ediyor. şu anda kullanıcılar Instagram'a erişmekte zorluk çekiyor. "Sızıntı yenilenemedi" gibi bildirimlerle karşılaşan kullanıcılar, konuyu Twitter gündemine taşıdı. Facebook da Twitter'dan bir izah etme yaparak bu hatayı çözmeye çalıştıklarını dile getirdi. 

We're aware that some people are having trouble accessing our apps and products. We're working to get things back to alışılagelmiş birli quickly birli possible and we apologize for any inconvenience.

— Facebook (@Facebook) October 8, 2021

Hafta başında yaşanan 6 saatlik kesintinin Hudut Geçit Protokolündeki (BGP) yanlış güncellemeden kaynaklandığını sizlere aktarmıştık. Bu yaşanan yeni problemin ise niçin kaynaklandığı demin bilinmiyor. Facebook yalnızca elinden gelen en seri şekilde problemi çözmeye odaklandığını belirtiyor. 

6 saatlik kesinti sırasında da Facebook, WhasApp ve Instagram'ın twitter üzerinden izah etme yapması uyarı çekmişti. Işlem baştan başa Facebook uygulama ailesinin yaşadıkları, Mark Zuckerberg'i olumsuz bir yorumla Time dergisinin kapağına taşıdı. Mark Zuckerberg'in değeri 7 milyar dolar kayıp yaşarken, Zuckerberg'in serveti 120.9 milyar dolara düştü. Bu yeni kesintinin şirketin imajını derinden etkilediğini söyleyebiliriz. Daha önce yaşanan kesintinin tüm detaylarını öğrenmek için konuyla ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/08/instagram-daki-erisim-sorununa-facebook-tan-aciklama-geldi