Instagram, Facebook ve Messenger hesap ayarları tek bir noktada buluşuyor. Meta, yayınladığı yeni bir gönderi ile uygulamaların hesap ayarlarını tek bir merkezde topladığını açıkladı. Kullanıcılar, kişisel detaylarına, parola ve güvenlik ayarlarına ve Reklam tercihlerine söz konusu merkezden ulaşabilecekler. 

Bu merkeze Facebook'un, Instagram'ın ve Messenger'ın ayarlar menüsü üzerinden erişilebilecek. Bu Nedenle kullanıcılar her hangi bir uygulamadan diğer bütün uygulamaların ayarlarını değiştirebilecek. öte yandan reklam ayarlarınızı hazırlamak için yeni merkezi uygulamak isteseniz deha, Meta, ayarların her gerçekte benzer kalması gerektiğini belirtiyor.

Örnek saptamak gerekirse; eğer her uygulamada hesap merkezini ayrıca kullanırsanız, her bir tatbik için reklam tercihleriniz değişmeyecektir. Bu anlamda öbür ayarlara sahip bir hesabı merkeze eklediğinizde, hesap ayarları otomatik olarak eşleşecek. 

Yeni güncelleme kapsamında reklam ayarları kontrolünün de yenilendiğini eklemekte avantaj var. Şirket, reklam ortaklarından alınan ve "Aktivite bilgileri" olarak adlandırılan, kullanıcıların, ortakların kontrolünde olan etkinlikleri hakkındaki verilerini güncellediğini açıkladı. 

Bu yeni adımla birlikte 2020 yılında yayına alınan Hesap Merkezi, etkinlik alanını genişletmiş olacak. Zira Hesap Merkezi şimdiye kadar ödeme yöntemi ve antre seçeneği konusunda Instagram ve Facebook için müşterek harekete edebilme yeteneği sunuyordu. Meta, ilerleyen süreçte ilave ayarların da merkezi hale getirileceğini açıklama ediyor. Fakat şu an için bu ek ayarların kapsamı hakkında data verilmiyor. 

Hesap Merkezi bugünden itibaren yayına alınacak. Özelliğin önümüzdeki aylarda kademeli olarak bütün Meta kullanıcılarına açılması planlanıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/20/instagram-facebook-ve-messenger-in-hesap-ayarlari-tek-bir-merkezde-toplanacak