Hikayeler için altyazı çıkartması, videolardaki konuşmaları otomatik olarak yazıya dökebilecek. bu nedenle ilk etapta yalnızca İngilizce konuşulan ülkelerde kullanılacak. Çıkartmanın, sonra öteki ülkelerde de kullanılama sunulması bekleniyor.

Bu çıkartma doğruca kaydedilen her video otomatik olarak altyazı desteğine ulaşacak. Kullanıcılar, diledikleri gibi kelimeleri düzenleyebilecek. Altyazıların stilini ve rengini ayarlanabilecek. Kullanıcılar hem yazım, noktalama işaretleri konusunda meydana gelebilecek hataları bir bir ayar imkanına sahip olacak.

Bu özellik, işitme engelli kişiler için epeyce yararlı bir eklenti olacak. öte taraftan anadili İngilizce olmayan veya videoları ses olmadan izlemek isteyen kişiler de kullanabilecek. 

Instagram, hikayeler için getirdiği altyazı çıkartmasının arkasından Reels için de çalışmalara başladı. Gelen bilgilere göre, IGTV ve Threads uygulamalarından olumlu geri dönüşler bölge Instagram, Reels için de önümüzdeki aylarda bir altyazı özelliği yayınlayacak.

sosyal medya platformlarının yanı sıra video konferans ve web tarayıcı uygulamaları da altyazı desteğine önemli yük veriyor. Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gibi uygulamalar, artık video görüşmeleri için otomatik altyazı özelliğini kullanıyor. aynı zamanda Google Chrome, geçtiğimiz aylarda canlı altyazı özelliğini kullanıma sunmuştu. bunun dışında TikTok, Amerikan İngilizcesi ve Japonca ile uyumlu otomatik altyazı özelliğini kullanmaya başladı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/instagram-hikayeleri-icin-altyazili-cikartmasi
Yorumlar