Popüler sosyal medya şirketlerinin ara sıra birbirlerinden nitelik kopyaladıklarına tanık oluyoruz. Bunun en büyük örneği yakın zamanda karşımıza çıkmıştı. Kısa biçimli video formatı fikrinin öncülerinden TikTok uygulamasının alıştırma prensibini birebir alarak Reels adı aşağı sunan Instagram, bu alanda rakibini geçmeyi hedefliyordu.

Kullanıcıların büyük bir kısmından Reels özelliğinin düşüncesiz olduğu yönünde geri dönüşler bölge Instagram, uygulamayı ayrıntılarıyla rakibine benzetmekte istikrarlı gibi gözüküyor. Tersine mühendislik yöntemiyle ortaya çıkarılan yeni bir güncellemeye göre Instagram Keşfet bölümünün yapısında radikal bir değişikliğe gidilecek.

Instagram, Hikayeler için çeviri desteği getirdi

Instagram Keşfet bölümü TikTok gibi olacak

Bilindiği üzere TikTok’ta içerikler kullanıcılara düşey formatta sunuluyorken, Instagram’da ise yatay bir şekilde konumlandırılıyor. İki platformu birbirinden ayıran bu sistemin değişeceği ortaya çıktı. Tatbik geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin paylaştığı videoya kadar, Instagram artık Keşfet bölümündeki önerilen içerikleri dikey ve kaydırılabilir biçimde kullanıcının karşısına çıkaracak.

#Instagram is working on a Reels-style Explore section Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/instagram-kesfet-tiktok-benzeyecek-yenilik-yolda