Yakın zamanda Ağustos ayında test etmeye başladığı Guides (Rehberler) özelliğini Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyaya açan Instagram, platformuna yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Instagram'ın Baş Yöneticisi Adam Mosseri bugün paylaştığı tweet ile Instagram arama özelliklerini geliştirdiklerini açıkladı.

Mosseri'nin paylaştığı bilgilere göre; artık Instagram'da kullanıcı adı ve hastag dışında da terim odaklı aramalar yapılabilecek. Konuyla ilgili bir tweet paylaşan Mosseri açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Artık Instagram'da ilgi alanlarınız için kullanıcı adlarının ve hashtag'lerin ötesinde arama yapabilirsiniz. Bu özellik, artık birkaç ülkede İngilizce olarak mevcut ve ilerleyen süreçte özellikle ilgili daha fazla güncelleme yapacağız.

Arama yaptıktan sonra karşınıza çıkan sonuçlar arasında farklı kategoriler de yer alıyor. Örneğin, hamur işi tariflerini arattığınızda, karşınıza çıkan görsellerin üst kısmında kurabiye, kek ve tatlı gibi önerileri seçebiliyorsunuz. 

Arama özelliklerinin geliştirilmesiyle, Instagram için yeni SEO taktiklerinin gelişmesi de söz konusu olabilir. Son dönemde eklediği mağaza ve reels özellikleriyle dikkat çeken Instagram, sosyal ticaret anlayışına metinsel bir katman ekleyebilir.

Instagram'a masaüstünden içerik girişi gelebilir

Bu arada özellikle pazarlama ekiplerinin uzun süredir beklediği Instagram'a masaüstünden içerik girişi özelliği yakında platformda yerini alabilir. Twitter paylaşımına "Adam, lütfen masaüstüne paylaşım özelliği gelsin." yanıtı veren bir kullanıcı Adam Mosseri'den konuyla ilgili bir yanıt aldı. 

Mosseri, bu konuyu araştırdıklarını belirtti ve kullanıcıya: "Merakımdan soruyorum bu alanda senin için kullanışlı olabilecek iş akışı nasıl olabilir? diye sordu.

Looking into it. Out of curiosity, what's the specific workflow where this would be useful for you?

— Adam Mosseri Kaynak: webrazzi.com