Sigorta sektörüne risklerin tekliflendirilmeden önce değerlendirmesini karşılayan akıllı çözümler sunan insurtech şirketi Virtual i Technologies, APY Ventures (Bilişim Vadisi GSYF) 250 bin dolar ön süratli A yatırımı aldı. Bugüne dek toplam 3.4 milyon dolar yatırım alan Virtual i Technologies, yaşam dışı sigorta sektörünün risk değerlendirme ve seçim süreçlerini yapay zeka teknolojisiyle bitmiş tanımlayarak reasürans, sigorta şirketleri, broker ve acentelere yüzde 100'e değin risk görünürlüğü ile meslek sürekliliklerine katkı maddesi sağlamayı hedefliyor.

Merkezi Zürih'te yer alan ve dünya çapında etkinlik belirten şirket, sigorta sektörünün iyi niyete dayalı sigortacılıktan dinamik ve veri temelli karar alma mekanizmalarına geçmesini sağlıyor. Virtual i Technologies tarafından yaratılan ve patenti alınan ™ Virtual Tehlike Space, mikrodan büyüğe öbür boyutlardaki riskleri gerçekleşmeden önce değerlendirmeyi sağlayan inovatif bir çözüm sunuyor. Yüksek teknoloji tabanlı ve sektörün tüm paydaşları için erişilebilir bir platform olarak ™, sigorta sektörüne hemen ve görünür sonuçlar getiriyor.

Patentli ™ çözümü, sigortacılık tarihi her tarafında geleneksel olarak yüzde 5 kabul edilen tehlike görünürlüğü oranını yüzde 100'e kadar artırabilme kapasitesiyle sektörün paradigmalarını temelden değiştiriyor.

2018 yılında Veysel Sinan Geylani tarafından kurulan Virtual i Technologies'in birincil yatırımcıları ağırlıklı olarak sigorta ve risk profesyonellerinden oluşan melek yatırımcılardı. İlk kurumsal yatırımını Morgan Stanley Multicultural Innovation Lab'den alan Virtual i Technologies, ağustos ayında da çekirdek yatırım turunu tamamlamıştı. Şirketin birincil yatırım turuna ABD, Almanya, Singapur ve Türkiye'den yatırımcılar katılmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/26/insurtech-firmasi-virtual-i-technologies-bilisim-vadisi-gsyfden-250-bin-dolar-yatirim-aldi