Parasal teknoloji alanın altyapılar sağlayıcısı olarak hizmet sunan Integrated Finance, yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere tarafından Integrated Finance, 2 milyon sterlin yatırım aldı. Söz konusu yatırım Octopus Ventures, 500 İstanbul ve Superseed Ventures göre yapıldı.

Girişimin değerlemesi ile ilgili finansal bilgilerin paylaşılmadığını da ekleyelim. Müşterilerini tek bir API ile çoğu banka ve mali hizmet sağlayıcısına bağlayabilen ve aralarındaki meslek akışlarını yönetebilen bir hizmet sunan Integrated Finance, bu sayede fintechlerin ve mali kurumların süratli bir şekilde ürünlerini pazara açmalarına takviye oluyor.

Alistair Cotton, Daniel Cronin, Koray Argun ve Canay Özel kadar 2020 yılının Aralık ayında Londra merkezli olarak kurulan Integrated Finance'in teknoloji ekibi ise Türkiye'de bulunuyor.

Kuruldukları günden bu yandan şirketin çabucak büyüdüğünü bildiren Integrated Finance kurucu ortağı Alistair Cotton,  müşterilerinin yeni ürünler çıkarmalarını 3 kat hızlandırdıklarını ve bu sayede kuruluşlarından beri alıcı sayılarının ise 5 kat arttığını dile getirdi.

Integrated Finance'in fintechler için fazla önemli bir rol oynayacağını belirten 500 Istanbul ortaklarından Arın Özkula, finansal teknolojiler dünyada önemli bir artma yaşarken, tüm ekosistemi birbirine bağlayacak altyapılar sağlayıcılarının öneminin arttığını paylaştı.

Integrated Finance'in 500 Istanbul'un Arf ve Ango sonrası ikinci fonundan açıkladığı 3. yatırımı olduğunu da belirtelim. Önümüzdeki ay 2 yatırım daha açıklayacaklarını gösteren Özkula, yıl sonuna kadar toplam 8 yatırım yapma hedefleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/14/finansal-teknoloji-sirketi-integrated-finance-2-milyon-sterlin-yatirim-aldi