Oyun için halihazırda geliştirilen birçok realist grafik modu mevcut. Ama Intel’in üzerinde çalıştığı yapay akıl algoritması ile GTA 5, oyun görünümünden uzaklaşarak yarı gerçek hayattan bir video izliyormuş hissi veriyor.

Intel Labs’ın üstünde çalıştığı bu yapay zeka, ”Fotogerçekçiliği Geliştirme” şeklinde isimlendiriliyor. Algoritma, elde edilen bir görüntüyü üzerinde farklı alanlara yönlendirilmiş oynamalar yaparak en fazla seviyede gerçekçi ışık halkası getiriyor.

Proje üstünde çalışmalarını sürdüren Intel Labs, teknolojinin nasıl çalıştığını göstermek amacıyla dahası video yayınladı. Yayınlanan videoda GTA 5 üstünde test edilen algoritma, gerçekten garip sonuçlar veriyor.

Yayınlanan videoya göz attığımızda doğal olarak oynanış ile ilgili herhangi bir değişim söz konusu yok. Oysa bakış tarafında, Google Haritalar’da sokak gezintisi yapıyormuş duygusal veren algoritma, oyundaki nesneler ile kamera arasındaki mesafelerden arabaların doku kalitesine değin çoğu detayı en fazla seviyede realist ayla getiriyor.

Intel, üzerinde çalıştığı ”Fotogerçekçiliği Geliştirme” ile epeyce başarılı bir iş çıkarmış. Kısa sürede gündem olan bu konu, bu tekniğin mevcut ya da yeni çıkış yapacak oyunlara gelecek mi sorularının ortaya çıkmasına niçin oldu. Oysa bu soruyu cevaplamak şu lahza için erken. böylece projenin tamamlanmasını ve resmi açıklamayı beklememiz gerekecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/intel-gelistirdigi-yapay-zeka-ile-gta-5i-inanilmaz-gercekci-hale-getirdi
Yorumlar