Apple'ın mobil cihazlarda kullanmış olduğu iOS işletim sisteminin yeni sürümü olacak iOS 10, 2016 yılında yapılacak olan Apple Geliştiriciler Konferansı'nda yani WWDC'de tanıtıma sunulacak. Her yıl olduğu gibi 13-17 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan bu konferansta, iOS 10 ile OS X 10.12'nin özellikleri kullanıcılara duyurulacak.
 
iOS 10'da kullanıcıları şaşırtacak birçok uygulama ve özellik mevcut. Kullanıcıları en çok heyecanlandıracak özelliklerden biri emojiler.
Apple'ın Unicode ile yaptığı anlaşma meyvelirini vermeye başlamış gibi gözüküyor. Artık Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü bir sürü yeni emojiyle ellerimizin arasına geliyor. Hatta yeni gelen emojilerin tam 74 tane olacağı sızan bilgler arasında. Bu özelliğin Android 7.0 N sürümünde de bulunacağını biz size hatırlatalım.
Ayrıca bir diğer önemli değişiklik ise Fotoğraflar uygulaması. Uygulamanın içerisinde artık kullanıcılar EXIF verilerini ve fotoğraflarını düzenleyip istedikleri gibi dizayn edebilecekler. Ayrıca Fotoğraflar uygulamasında yüz tanıma sistemi de bulunacak.

Gereksiz Uygulamaları Sil veya Gizle!

iOS 10 işletim sisteminde artık gereksiz olan uygulamaları rahatça silebileceksiniz. Bu olayın bu kadar önemli olmasının sebebi ise şu ana kadarki işletim sistemi sürümlerinde telefonla birlikte gelen ama kullanmadığınız bir uygulamayı kaldırdığınız zaman telefonunuz ya da başka uygulamalar düzensiz çalışıyor ve farklı sorunlara yol açabiliyordu. Yeni işletim sistemiyle, telefonunuza yüklü gelen, sizin sonradan yüklediğiniz uygulamaların kaldırılmasında herhangi bir sorun yaşanmayacaksınız. Bunun yanında istediğiniz uygulamaları gizleme seçeneği de yeni sürüm ile birlikte gelecek.

13-17 Haziran 2016 tarihleri arasında tanıtılması beklenen iOS 10 işletim sisteminin Eylül ayında kullanıcılarla buluşması şirketin hedefleri arasında.