iOS 12.5.3 güncellemesi temel olarak; rastgele kod yürütülmesine neden olabilen bellek taşmalarına, bütün sayı taşmalarına, depolama istisnalarına vb. gibi WebKit bileşenlerindeki dört güvenlik açığını ele alıyor.

iOS 12.5.3 güncellemesi şu anda aşağıdaki modeller için kullanılabilir durumda;

—iPhone 5s
—iPhone 6
—iPhone 6 Plus
—iPad Air
—iPad Mini 2
—iPad Küçük 3
—iPod touch 6

Apple, yukarıdaki cihazlara sahip kullanıcıların bu güncellemeyi olası olan en kısa sürede yüklemesini nasihat ediyor. Sizlerde  Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme ekranından cihazınızı son sürüme yükseltebilirsiniz.

iOS 12.5.3’e olarak Apple; tüm iPad Pro serileri, iPad Air 2 ve üzeri, iPad 5 ve üzeri, iPad ufak 4 ve daha üzeri modeller içinde iOS 14.4.2 güncellemesini kullanıma sundu. Bu güncelleme de yine temelde WebKit’le ilgili önemli bir emniyet açığını gideriyor.

iOS 14.5.1 değişim listesi

iOS 14.5.1 sürümümün güncelleme notlarında “Hata düzeltmeleri içerir, önemli güvenlik güncellemeleri sunar ve bütün kullanıcılara önerilir” ifadesi yer alıyor.

Bazı kullanıcıların Tatbik Takibi Şeffaflığı‘nda yaşadığı sorunu çözen güncelleme hem iPhone hem de iPad modellerinde kullanılabilir. Tabiki tablet versiyonu iPadOS 14.5.1 olarak yayınlandı.

Güncellemeyi yüklemek isteyen kullanıcıların iPhone ya da iPad’inde, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip etmesi tatmin edici.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ios-12-5-3-eski-iphone-ve-ipadler-icin-cikti
Yorumlar