İşte Adjust CEO'su ve Kurucu Ortağı Paul Müller'in bu konuda kaleme aldıkları:

iOS 14.5'in etkilerinin kapsamı attribution'dan çok daha geniş olduğundan, güncellemelerin reklam hedeflemesini ve reklam cirosunu nasıl etkilediğini analiz etmek için AppLovin ile birlikte çalışıyoruz.

Aşağı onay oranı tercihleri, SKAdNetwork ve reklam cirosuna olan etkisi dahil olmak üzere en fazla tartışılan konulardan bazılarını inceledik ve değişikliklerin sahiden nasıl bir etkiye sahip olduklarının resmini AppLovin stüdyolarından alınan verilerle çizdik.

Onaylama oranları

iOS 14.5'ten daha sonra uygulamaların kullanıcılara hedeflenmiş reklamlar sunmak ve web sitelerinde ve uygulamalarda takip edilmeleri için onlardan (cihazı kullanan kişilerden) tasdik alması gerekiyor. iOS 14.5'in yayınlanmasından bu yandan bir takım makaleler, kullanıcıların küresel onaylama oranlarının %5 değin düşük olabileceğini öne sürdü. Ama AppLovin'in sahip olduğu stüdyoların uygulamalarında gördüklerimiz, gerçeğin daha iyimser bir yönde olduğunu gösteriyor.

Birkaç popüler oyunun sonuçlarına seri bir gösterme

Onaylama oranları büyük ölçüde değişiklik gösterse de, sonuçlar ilk tahminlerin bütün ortalama oranlarının üstünde seyrediyor. Öne sürülen yüzdelerdeki geniş fark hakkındaki teorimiz, ilk raporların dobra dobra tasdik isteyen uygulamalara odaklanmak yerine toplam rakamları (onay isteyen uygulamalar, istemeyen uygulamalar ve tasdik akışını eklemeyen ve hatta tasdik istemeyi planlamayan uygulamalar) dikkate almalarıdır.

Başlıca bulgularımız:

Kurulumları genelde reklamlardan gelen uygulamalar, daha yüksek onaylama oranlarına sahip.

Tüketiciler bu oyunları reklamlar aracılığıyla buluyor ve doğaları gereği ilgilendikleri içeriği bu şekilde bulmaya alışkın oldukları için alakalı reklamlara daha çok ilgi duyuyorlar. Mesela, yukarıdaki verilerde Animal Transform ve Save the Girl!, tüketiciler göre reklam aracılığıyla keşfedilen hyper casual oyunlardır. Kullanıcılarının büyük bir kısmı oyunları reklamlar yoluyla buluyor ve böylece, bu oyunlarda görüntülenen reklamlar aracılığıyla diğer cazibeli oyunları ve uygulamaları bulgu olasılıkları yüksek olacaktır. Onay oranları çoktan %70 ya da üstünde seyrediyor.

Yüksek düzeyde onay elde etmenin anahtarı, alakalı reklamları olmak için onay vermenin ve verileri paylaşmanın değerini kullanıcıya kolay bir şekilde açıklamaktır. Kullanıcılar, geçmişte alakalı reklamların sunulmasından yararlanmış bir kitlenin parçası olduğu için, büyük olasılıkla bu reklamları görmeye devam etmenin değerini görecektir. Saydamlık güven ile artar ve kullanıcıların bilinçli kararlar almasına asistan olur.

Tasdik oranları zaman içinde yükselmeye devam edecek

Popüler görüşün aksine, iOS 14.5'in benimsenme oranları arttıkça genel onay oranlarının da arttığını görüyoruz. şu anda iOS 14.5'in benimsenme oranı %15'in aşağı. Fakat, bu oran arttıkça ve daha fazla uygulama kullanıcılardan tasdik istemeye başladıkça, kullanıcıların onların ilgi gösterdikleri reklamları görmesinin değeri konusunda artan bir şekilde daha fazla veri sahibi olacağını ve onaylama oranlarının artacağını düşünüyoruz.

İncelediğimiz verilere dayalı tahminimiz, onay oranlarının ortalama %40 olacağı ve hatta vakit içinde %50'lere dek çıkabileceği yönünde.

SKAdNetwork

Apple, iOS 14'ün piyasaya sürülmesine hazırlık olarak Haziran 2020'de SKAdNetwork 2.0'ı duyurduğunda endüstri, Apple'ın attribution çözümünün doğruluk oranının yeterli olmadığını ve yayıncılar aralarında yeterince benimsenmeyeceğini iddia ederek tepki gösterdi. iOS 14'ün birincil duyurusu ile iOS 14.5'in aralarında geçen süre, ekosistemin bu değişikliklere yanıt verebilecek modeller hazırlamasına ve çözümler geliştirmesine izin verdi.

iOS 14.5'in piyasaya sürülmesinden bu yana, indirmeler ve baştan indirmeler için SKAdNetwork üzerinde testler yürütüyoruz. Doğruluğun geleneksel attribution ile neredeyse mükemmel bir şekilde benzer olduğunu belirledik. iOS'teki envanterin büyük çoğunluğu artık SKAdNetwork'ü destekliyor ve bu dönüşümleri dürüst bir şekilde raporlayabiliyoruz. Apple, başarılı bir çözüm üretme konusunda şahane bir meslek çıkardı. Teknoloji geliştikçe işlevselliği geliştirmeye devam edeceğiz. Apple'ın gelecekte SKAdNetwork'e hangi özellikleri ekleyeceğini merak ediyoruz.

Reklam cirosundaki etkiler

iOS 14'ün birincil duyurusundan sonra yayınlanan raporlar, endüstrideki oyuncuların çoğunun reklam cirolarında %50'lik bir düşüş beklediğini belirtiyordu. iOS 14.5 yayınlandığına tarafından, reklam cirosu üzerindeki reel etkisini fiziksel ve veriye dayalı sonuçlarla onaylamak istedik. Bunun hakkında us elde etmek için AppLovin'in lider arabuluculuk platformu MAX ile işbirliği yaptık ve tasdik vermeyen iOS kullanıcılarından elde edilen veriler ile CPM'de takriben %30'luk bir düşüş olduğunu gördük. Fakat, tasdik veren iOS ve Android kullanıcılarının daha yüksek CPM'lere sahip olması sonucunda bunun dengelendiğini görüyoruz. Bu, yayıncılar için daha fazla reklam cirosu ve vakit geçtikçe tasdik vermeyen kullanıcılardan kaynaklı kaybın telafisi anlamına gelir.

çoğunlukla, reklam cirosu üzerindeki tesir sıfıra yakın görünüyor.

İlk bulgularımız, sektörümüzün süratli bir şekilde büyümeye devam edeceğini ve reklam ekosisteminin gelişmeye devam edeceğini gösteriyor.

İçinde yaşadığımız dünya son 18 ayda büyük bir değişim geçirdi. iOS 14, geliştiricilerin ve pazarlamacıların mobil reklamcılığa yaklaşımında manâlı bir tesir yaratırken onay oranları, SKAdNetwork'ün benimsenmesi ve doğruluğu ve reklam cirosundaki etkileri, sektörün geleceğinin ilk tahminlerden çok daha iyimser olduğunu gösteriyor. Gördüğümüz gerçek, pazarın, tüketicilerin ve platformun değişikliklere armoni sağlıyor oluşudur.

iOS 14 ile ilgili en son içgörülerimiz, analizlerimiz ve ürünlerimiz hakkındaki en son haberleri almak için iOS 14 kaynak merkezimize göz atın.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/27/ios-14-mobil-uygulama-gelistiricileri-adjust-ceo-paul-muller