Apple kısa vakit önce iOS 14.7.1 ve iPadOS 14.7.1‘i yayınladı. ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, iOS 14.7’nin piyasaya sürülmesinden sadece bir hafta sonradan güncelleme yapmış oldu. Şirket, önceki sürümün bazı hatalarını düzeltmek için yeni güncellemeyi paylaştı. Peki, yeni güncellemeye nasıl ulaşacağız? Apple’ın bu kadar kısa bir vakit içerisinde yeni güncelleme yayınlama sebebi ne? İşte şu asıl değin güncellemenin ayrıntılarına ilişkin bildiklerimiz…

iOS ve iPadOS 14.7 çıktı! İşte yenilikler

iPadOS ve iOS 14.7.1 özellikleri neler?

iOS 14.7’de bir sorun ortaya çıkmıştı. Son olarak Apple Watch akıllı saatler eşleştirilmiş iPhone cihazlarını açamıyordu. Hatta ara sıra de kolunuzda takılı değilken telefonu açıyordu. Geçici çözüm olarak Apple Watch cihazlara her yerde parola koyulması önerilmişti.

iOS 14.7.1 güncelleme

Fakat yeni güncelleme Touch ID teknolojisine sahip iPhone’ların Apple Watch ile açılmasını engelleyen bu hatayı düzeltiyor. Hem Apple, bir takım güvenlik açıklarını da düzeltti. Böylece işletim sisteminin genel performansını iyileştirdi.

Peki, yeni güncellemeyi nasıl indirebilirsiniz? iOS ve iPadOS 14.7.1 güncellemelerini bedava olarak indirebilirsiniz. Yeni yazılıma erişmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme‘ye gidin. Güncelleme hemen kullanıma sunma aşamasında.

Bir hafta öncesine dönecek olursak iOS 14.7 ne getirdi? En kayda değer özelliği Apple’ın yeni yük aksesuarı MagSafe Battery Pack’in yazılım ayağını tamamlaması. Bu powerbank 99 dolar fiyat etiketiyle satışa çıktı. MagSafe Battery Pack, iPhone 12 serisinde çalışıyor. bununla beraber, Apple Card Aile planında diğer hesaplara harcama limiti konulabilecek. Homepod cihazlara ise zamanlayıcı eklenmesi için yazılımsal yardım geldi. Hem Hava Durumu uygulamasında hava kalitesi de gösterilmeye başlandı.

Gelişmeler yaşandıkça sizlere buradan aktaracağız…

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ios-14-7-1-ve-ipados-14-7-1-yayinlandi-iste-yenilikler