Geçtiğimiz Haziran ayında tanıtılan iOS 15 işletim sisteminin bir takım özelliklerinin erteleneceğini Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. 20 Eylül tarihinde resmi olarak kullanıma sunulan iOS 15 işletim sistemi, beklendiği gibi bazı önemli özellikleri olmadan kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

iOS 15 işletim sisteminin en kayda değer özelliklerinden biri olarak tanıtılan SharePlay, şu lahza için kullanıma sunulmadı. Andırmak icabında iOS 15 beta 6'ya dek geliştiricilerin kullanımına sunulan SharePlay, sonrasında ise betadan çıkarılmıştı.

Kullanıcıların video röportaj esnasında tecrübe paylaşmasını kolaylaştırma amacı ile geliştirilen SharepPlay özelliğinin ne vakit kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir data yer almıyor. WWDC 2021'de iOS 15 için duyurulan bir başka nitelik olan daha iyi "Find My support for AirPods" özelliği de iOS 15 ile kullanıma sunulmayan özellikler aralarında yer alıyor.

AirTag sözde bir tecrübe sunması beklenen yeni Find My support for AirPods özelliği yıl sonuna kadar kullanıma sunulacak. iOS 15 ile birlikte App Store içinde oyun etkinlikleri, canlı yayınlar ve özel içeriklerin yer alacağı duyurulmuştu. Şu lahza için kullanıma sunulmayan bu özelliğin de önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor.

iOS 15'in en göze çarpan özelliklerinden biri olarak tanıtılan Universal Control da karşımıza çıkmayan özellikler arasında yer alıyor. Andırmak gerekirse özellik ile birlikte MacBook'ların touchpad ve klavyelerini iPad modellerinde göstermek mümkün hale geliyor. Ertelenen özelliklerin ne süre karşımıza çıkacaklarını ise süre gösterecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/21/ios-15-ile-karsimiza-cikmayan-ozellikler