Pandemi sürecinin yarattığı etkenlerden nedeniyle geç tanıtılan iPhone 12 serisi, piyasaya çıktığından bu yana epey ilgi fark etti. Apple’ın gösterişli olan bu modelleri satış rekorlarıyla şirketin kasasını doldurmaya devam ediyor.

27 Temmuz Salı günü açıklanan rakamlara kadar iPhone 12 serisi bu çeyrekte de boş geçmedi. Apple’ın güzide modelleri üçüncü çeyrekte de satışları daha alçak üst ederek bir defa daha patlama yaptı.

Apple’ın geliri, iPhone satışları doğruca uçtu

iPhone 12 serisi üçüncü çeyrekte de değil sattı

California merkezli Apple, 26 Haziran tarihinde sona eren üç aylık iPhone satışlarını açıkladı. Bu kapsamda Apple’ın yeni iPhone’ları önceki yılın çeyreğine tarafından yüzde 50 artarak 39.6 milyar dolara ulaştı.

Apple’ın finansal rakamlarının artmasında; iPhone 12, iPhone 11, XR ve SE 2 modelleri gelire katkı sağlarken, bunların arasından ise en çok ilgiyi iPhone 12 serisi fark etti. Bu yıl piyasaya sürülen iPhone 12 serisi, defalarca üç çeyrek her tarafında inanılmaz satışlar yaparak şirketin kasasını doldurdu.

Akıllı telefonlara ilave olarak Apple, bununla birlikte; Mac’ler, iPad’ler, iCloud, Apple Music ve zeki saatler gibi ürünlerin de satışlarda iyi bir performans sergilediğini açıkladı. Yüzde 36 artışa bildiren bu satışlar, şirketin kasasına 81.4 milyar dolar ekledi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-12-satislari-applein-cebini-doldurmaya-devam-ediyor