Amerika Birleşmiş Devletleri Berat ve Marka Ofisi‘nde ortaya meydana çıkan bir başvuru, Apple‘ın iPhone 13 ile ilgili planını ortaya çıkardı. “Bakışa yan ekran şifreleme” ismi ile başvurulan berat, ekranın sadece belirtilmiş bir açıdan bakıldığında rahatça görülmesini sağlıyor. Genel Olarak banka gibi yerlerde karşımıza meydana çıkan bu usul, ekrandaki bilginin sağ ve sol taraftaki üçüncü parti kişiler göre görüntülenmesini engelliyor. Böylelikle ekrandaki bilgi sadece okuyucuya özel kalıyor.

Patentin çalışma mantığına dair bir misal

Son dönemlerde bazı ekran filmleri ile ulaşılabilir olan bu özellik, ekipman ve yazılım  tarafındaki armoni ile sağlanıyor. iPhone 13 kullanıcıları, istedikleri zaman bu sistemi kapatarak telefonlarını olağan şekilde kullanmaya devam edebiliyor. Özelliğin sadece iPhone ile sınırlı kalmaması, Pad, Mac ve MacBook modellerinde de kullanılması bekleniyor.

Ama belirtmekte fayda var oysa, Apple demin bu teknolojiyle ilgili bir izah etme yapmadı. Her yıl onlarca farklı berat başvurusu yapan ABD’li teknoloji devi, bunların çok azını yeni ürünlerine ekliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-13-ekrani-guvenlik-konusunda-fark-yaratacak
Yorumlar