JP Morgan Chase’in yeni bir yatırımcı raporuna göre, gelecek yıl göreceğimiz iPhone 14 serisinin yeni titanyum alaşımlı kasa tasarımına sahip üst seviye modellerle kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

iPhone 13’cilt Apple kullanıcılarını sevindiren gelişme

iPhone 14 serisi titanyumdan yapılacak

Rapora göre titanyum alaşımı kullanımı, iPhone 14 serisindeki kasa tasarımında en büyük değişikliklerden biri olacak. Apple’ın imalatçı ortağı Foxconn, üst düzey modeller için titanyum çerçevelerin özel üreticisi olacak.

Titanyum paslanmaz çeliğe kıyasla çizilmelere karşı daha dirençli olmasını sağlayan nispeten yüksek bir sertliğe sahip. Bu sertlik, bununla beraber bükülmelere dayanacak dek enerjik. Çelikten yüzde 45 daha hafif ve alüminyumdan iki kat daha dinçyken bu alaşımdan sadece yüzde 60 daha ağır. Ayrıca diğer çoğu alaşıma kıyasla korozyona aleyhinde daha dirençli.

yine de titanyumun bazı dezavantajları var. Çoğu kişinin takıntılı olduğu parmak izleri, titanyum alaşımlı yüzeylerde zahmetsizce görülebiliyor ve alıcı cihazlarında tatsız izler bırakabiliyor. 

Oysa Apple, bu iki sorunun üstesinden nasıl gelebileceğini araştırıyor. Son patent başvuruları, Apple’ın metal yüzeyler için cihazlarda parmak izlerinin görünümünü manâlı ölçüde azaltabilecek ince oksit kaplamaların kullanımını araştırdığını ortaya koyuyor.

bu vesileyle, JP Morgan Chase’in raporu, gelecek yılki “iPhone”un yakında olacak olan iPhone 13’ten daha büyük teknik değişiklik içereceğine dair söylentileri doğruluyor ve Apple’ın 2022’yi bir iPhone’un süper dönüşümü ve normalden çok daha fazla insanın iPhone’a geçtiği bir yıl olarak belirlediği görülüyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-14-pro-modelleri-ozel-bir-alasimdan-yapilacak