iPhone'un CEO'su Tim Cook’un katıldığı bir röportajın sunucusu iPhone’un cep yakan cinsten olduğunu, durumun dolar bazında bile böyle olduğunu, çünkü Hindistan’da birçok verginin alındığını, ayrıca ABD’deki iPhone’larda bulunan tüm işlevlerin bulunmadığını söyledi. Sonuç olarak Hindistan’daki bir iPhone’un ABD’dekinden daha pahalı ve az işlevsel olduğunu kaydeden sunucu, ülkedeki satın alma gücünün da ABD’dekinden düşük olduğunu da ekledi.

Tim Cook ise cevap olarak, yerine getirilmesi gereken bazı yükümlülüklerin, vergilerin ve bu tarz unsurların olduğunu, bunların maliyeti artırdığını ve fiyatı çok yükselttiğini kaydetti. Hindistan’daki kârlılıkların daha düşük olduğunu, buna rağmen fiyatların yüksek olduğunun farkında olduğunu da ekledi.

Zamanla fiyatları belirli bir dereceye kadar düşürmek için bazı şeyler yapmak istediklerini, bu nedenle bazı unsurları değerlendirdiklerini dile getiren Cook, yapmayacakları tek şeyin ise kalite çıtalarını düşürmek olduğunun altını çizdi.

Bu açıklama Apple’ın bazı pazarlarda iPhone’un fiyatını aşağı çekerek daha rahat satın alınabilir hâle getirmeyi değerlendirdiğine bir işaret şeklinde yorumlanabilir. Bunu yapmanın bir yolu Hindistan ve benzeri pazarlarda daha eski Apple iPhone modellerini daha düşük fiyatlardan satmak ki, Apple bunu zaten sadece gelişmekte olan ülke pazarlarında değil, birçok pazarda deniyor.