Şaka gerçekleştirmek hemen hemen medeniyetimizin kendisi kadar eski bir alışılmışlık. Oysa tehlikenin tekrar ve güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olduğu günümüzde defalarca en rasyonel hareket yok. Ne eyvah oysa ABD’de bir genç, bunu kuvvet yoldan öğrenmek zorunda kaldı.

Yakın zamanda California‘dan kalkan ve Florida‘ya dışarı giden United Airlines uçağındaki yolcular, fena niyetli bir şakanın kurbanı oldu. Uçaktaki bir genç, Apple‘ın AirDrop özelliğini kullanarak öteki yolculara epeyce ürkütücü bir “şaka” yaptı. Durumu ciddiye alan güvenlik güçleri, yolcuları indirerek uçakta arama yaptı.

Koronavirüs iPhone 13 serisini de etkileyecek!

iPhone ile yapılan şaka fena bitti

Durum geçtiğimiz günlerde California’da gerçekleşti. iPhone sahibi olan bir genç, Apple‘ın AirDrop özelliğini kullanarak uçaktaki diğer yolculara “Airsoft” silahının bir fotoğrafını gönderdi. Fotoğrafın kimden geldiğini bilmeyen ve silahı reel sanan yolcular, panik içerisinde yetkililere haber verdi. Hemencecik uçuşu iptal eden görevliler, tüm yolcuları indirerek uçakta detaylı bir arama yaptı.

iPhone

Bazıları uçağa binmeyi ve bitmiş güvenlikten geçmeyi aşırı tepki olarak görse de, ticari bir havayolunda gökyüzüne çıkarken fazla tedbirli olunması gerekir. Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra uçuş güvenliği konusunda şakası olmayan ABD havacılık yetkilileri, güvenlik düzeyini her zaman en üstteki kademede tutuyor. Soruşturmanın ardından şakayı yapan genç derhal saptandı.

Telefonu inceleyen emniyet güçleri, fotoğrafın uçuştan önceki bir tarihte ve en ince ayrıntısına kadar öbür bir yerde çekildiğini belirledi. Airsoft silahı o sırada gencin elinde değildi. Durumun anlaşılmasının arkasında uçuşa kaldığı yerden devam edildi. Şakayı yapan kişiye bu yaptığından dolayı bir ceza verildi mi bilinmiyor. Ancak bir daha böyle bir şeye kalkışmayacağına belirlenmiş gözüyle bakılıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-ile-yapilan-saka-havaalanini-birbirine-katti