ABD’deki iPhone kullanıcılarının yalnızca yüzde 4’ü data takibine onay verirken, kalan yüzde 96’sı hayır cevabını verdi. Bu aramak oluyor ama hayır diyen kullanıcılar, bundan sonra Facebook kadar peyderpey peşine düşüp takip edilemeyecek. Kişiselleştirilmiş reklamların önüne geçen bu şart, olasılıkla sosyal ağ devini oldukça kuvvet bir duruma sokması bekleniyor. Bu oran globale baktığımızda yüzde 12’ye çıksa da yeterli değil.

Facebook

Gelirlerinin yaklaşık olarak tamamını hedeflenmiş reklamlardan elde eden şirketin, sıradaki hamlesinin ne olacağı bilinmiyor. Şimdilik Tesadüfen ya da önceki verilere göre reklam göstermesi beklenen sosyal ağ devi, olasılıkla işi yargıya taşıyacak. Oysa veri takibi meselesinin kullanıcı onayına bırakılmasına hangi duruşma itiraz eder orası merak konusu.

Bu özellik “Android‘e gelir mi?” sorusunun cevabı ise ne yazık ama hayır. Apple kadar kullanıma sunulan politika, sadece iOS kullanıcılarına özel. Android’in geliştiricisi Google ise, tıpatıp Facebook gibi reklamlardan kazanç elde ediyor. Bu sebeple teknoloji devinin, gelirlerini böyle bir adım atması beklenmiyor.

Signal dalga geçmişti

çoğu kez topladığı veriler sebebiyle eleştirilen Facebook, geçtiğimiz hafta da Signal kadar eleştirildi. Platformda çizgi film seven yeni evlenmiş yoga eğitmenleri, veya karısı sanat tarihi diploması olan kişilere özel reklamlar veren Signal, şirketin hedefe ne dek kitlenebildiğini gözler önüne serdi. sosyal ağ devi göre kısa sürede fark edilen reklamlar süratli bir şekilde kaldırıldı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-kullanicilarindan-facebooka-kotu-haber
Yorumlar