YouTube Music, Android kullanıcılarına karşın bir süre önce yeni güncelleme yayınladı. Sunulan sürüm, birtakım arayüz yenilemeleri içeriyordu. Oysa yapılan şansın dönmesi ne yazık ancak birincil etapta iOS kullanıcılarına gelmedi. Şimdi ise platform göre Apple kullananlarını sevindirecek beklenen haber duyuruldu.

2021 yılında iPhone 8 satın alınır mı?

Yeni ‘derhal yürütülüyor’ menüsü yolda

Akıntı hizmetini modernize etmek için ‘Acilen yürütülüyor‘ menüsünü yenileyen YouTube Music, ilk kez bu yenilikleri Mart ayında bir takım iPhone cihazlarında ortaya çıkarmıştı. Lakin kısıtlı sayıda kullanıcının faydalanabildiği şansın dönmesi, üç ay sonra, yani Haziran’da Android cihazları için duyurulmuştu.

İlk etapta, gelen yeniliklerden sadece Android kullanıcıları yararlanmaya başladı. Kısıtlı sayıda iOS kullanıcısı da bu tasarım yeniliklerini görebilse de platform, bu zamana kadar Apple için devlete ait bir yardım duyurusu gerçekleştirmemişti. Ama dün itibariyle beklenen yenilik, fazla daha pozitif iPhone kullanıcısına ulaştı.

iPhone kullanıcılarını sevindiren YouTube Music yeniliği

Onarılmış “Derhal yürütülüyor” yemek listesi tasarımı, Android ve iOS sürümlerinde ufak bir fark içeriyor. iOS versiyonunda ‘Sıradaki‘, ‘Şarkı sözleri‘ ve ‘İlgili‘ menüleri için köşeleri yuvarlatılmış kavisli bir sayfa kullanılmış. Android’de ise köşeli bir tasarım dominant görünüyor.

Youtube Music, birtakım tasarım değişikliklere gitti

Bu yenileme ile birlikte YouTube Music önemli tüm kontrolleri benzer ekrana yerleştiriyor. Böylece yineleme ve karıştırma seçenekleri için yukarı kaydırmanız gerekmiyor. Şarkı/video değişiklik kısmı bundan böyle ekranınızın tümünü kaplamıyor ve kapak resminin üst tarafında daima görünür olarak yer alıyor. Bu küçülmenin gerisinde arkadaki planın büyük bir kısmına tema yerleştiriliyor.

Ekranda yer alan resme dokunduğunuzda paylaşma, indirme ve yayın seçenekleri bulunuyor. Bu daha temiz ve sade bir dış görünüş sağlıyor. Ancak bir takım kullanıcılar bu seçenekleri bulmakta güçlük yaşayabiliyor.

YouTube Music için ‘Şimdi yürütülüyor‘ menüsünün yeni tasarımı demin iPhone sahipleri için geniş çapta kullanıma sunulmadı. Bunun yanı sıra Youtube Music ekibinin bu görsel değişikliği iOS‘a getirmesinin sekiz aydan uzun sürmesi ilginç karşılandı.

Sizler YouTube Music‘in, iOS güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi açıklama bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-youtube-music-yeniligi