Pandemi ile birlikte her geçen gün daha pozitif kullandığımız bir ödeme yöntemi haline gelen temassız ödemeler, büyük markaların da dikkatlerini çekiyor. Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora kadar ilerleyen dönemlerde, ekstra bir donanıma gerek kalmadan iPhone modelleri ile temassız ödemeler kabul edilebilecek.

Apple, 2020 yılının Ağustos ayında temassız ödemelere odaklanan Kanada merkezli Mobeewave şirketini bünyesine katmıştı. Bu satın alma ile birlikte Apple'ın iPhone modellerini temassız ödeme terminallerine dönüştürmeyi hedeflediği ile ilgili bilgiler de sızdırılmıştı.

Mobeewave ekibinin satın alınmanın arkasından Apple'ın ödeme birimi ile birlikte çalıştığı da biliniyor. Aktarılan bilgilere tarafından Apple, kısa vakit içinde Mobeewave'in teknolojisi ile birlikte iPhone modellerini temassız ödeme terminallerine dönüştürecek.

Hatırlatmak icabında işletmeler, iPhone modelleri ile halihazırda temassız ödeme alabiliyorlar. Lakin ABD'de bu ödemelerin alınabilmesi için parasal hizmetler sunan bir şirketin donanımı gerekiyor. iPhone ile temassız ödeme edinmek isteyen şirketlerin büyük oranda finansal hizmetler şirketi Square'in donanımını kullandığını da ekleyelim.

Apple'ın iPhone modellerini temassız ödeme terminallerine dönüştürmesi ile birlikte ödeme edinmek herhangi bir şekilde 3. parti donanıma ise gerek kalmayacak. iPhone modellerinin herhangi bir donanıma gerek duymadan temassız ödeme kabul edebilmesi küçük işletmelerin işini de kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Sistemin nasıl çalışacağı, Apple Pay içinde sunulup sunulmayacağı veya tamamen ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/27/iphone-modelleri-yakin-zamanda-cihazlar-arasinda-temassiz-odemeleri-kabul-edebilecek