Haftalardır dillerden dillere destan olan FBI-Apple arasındaki hack kavgasının istihbarat örgütünün lehine sonuçlanmasının kaç paraya patladığı da ortaya çıktı. FBI'ın üçüncü parti bir firmadan yardım aldığı hack işlemi için 1 milyon doların üzerinde bir rakam harcadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Londra'daki Aspen Security Forum'da konuşan FBI yöneticisi James Comey, "Bunun oldukça yüklü bir miktar olduğunu fakat kişisel olarak buna değdiğini" söyledi.
FBI ilk olarak, bizzat Apple'ın söz konusu modele arka kapı girişi sağlamasını talep etmiş fakat Cupertinolu firmanın kullanıcı gizliliği endişeleri sebebiyle bunu reddetmesi FBI'ın başka bir yol aramasına sebep olmuştu. Medya sayesinde de bu olay gündemin bir numarası olmuştu.

FBI'a bu doğrultuda yardım eden firmanın Cellebrite adlı İsrailli bir şirket olduğu söylense de söz konusu üçüncü parti kuruluşun kim olduğuna dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 1 milyon dolara yakın parayı cebe atar firma'nın büyük planlarının olduğu da sosyal medyada ki haberler arasında.