1- Gizleme alanını teftiş edin.

Uygulamaları sildikten sonradan bile durmadan depolama alanı ile ilgili uyarı alıyorsanız ilk olarak gizleme alanını teftiş etmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı bölümüne tıklayın. Bu bölümde cihazınızın içinde yer alan tüm uygulamaların ne kadarlık bir alana sahip olduklarını detaylı olarak görebilirsiniz. Buradan uyandırmak istediğiniz uygulamanın üzerine tıklayarak uygulamayı kaldırın seçeneğini seçin.

Bu sayede kullanım kadar kaplanan alan boşalacaktır fakat uygulamaya ait belgeler ve veriler saklanacaktır.

2- iPhone öteki saklama alanı

iPhone ve iPad içinde kullanılan tüm uygulamalar, fotoğraflar, mailler, ortamlar, mesajlar ayrı kategoriler içinde saklanır. iCloud, Sistem, Diğer kategorileri bunlardır. Diğer kategorisinin içinde silinmeyen bütün öğeler yer almaktadır. Bunun için de bazen telefonunuzdan bazı uygulamaları silmenize karşın her tarafta depolama sorunu ile ilgili dikkat alabiliyorsunuz.

Diğer Saklama Alanı Sorunu

Diğer saklama alanı ile ilgili uyarı alıyorsanız bu alanın içindeki bazı şeyleri silemediğiniz için değeri düşme yapabilirsiniz. Bunun için:

– Bütün uygulamalardaki ön belleğe alınan verileri silin
– Safari web sitesinin verilerini silin
– Çevrim dışı okuma listelerini silin
– Kullanılmayan uygulamaları otomatik olarak kaldırma seçeneğini seçim edin
– Eski iMessage ve Mail verilerini silin
– Arka planda çalışan uygulamaların yenilenmesini kapatın
– Konum verilerini kapatın

iPad depolama alanı boşaltma

Her ne değin iPhone modellerinde iOS, iPad modellerinde iPadOS kullanılıyor olsa da, her iki işletim sistemi birbirine oldukça aynı yapıda. Bu kapsamda yukarıdaki adımları peşine düşüp takip ederek iPad depolama alanı boşaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgisayarı Kullanarak iPhone ve iPad Yedekleme

iOS işlemciye sahip aygıt kullanıcılarının en fazla tercih ettiği seçeneklerden biri olan bilgisayara yedekleme iOS işlemciye sahip cihazlarınız için çözüm olabilir. Cihazınızı bilgisayara bağladıktan sonra iTunes’u yükleyip açmanız gerekiyor.

sonra gerekli güvenlik bilgilerini girerek cihazınızı bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Cihazınızdaki bir takım uygulamalar ile ilgili yedekleme işlemini yapmanız için yedekleme şifrenizi de girmeniz gerekebilir.

Yedekleme işlemini istediğiniz başvuru formu için başlattıktan daha sonra yedeklenmenin bitmesini bekleyin. Cihazınızı bilgisayardan çıkardıktan daha sonra Ayarlar > Genel > Sıfırla > Bütün İçerikler olarak seçim yaptığınızda telefonunuzdaki tüm uygulamaları silebilirsiniz. Bu işlemler sonunda telefonunuz ve cihazınız birincil gün aldığınız gibi sıfır olacaktır.

iPhone ve iPad cihazınız için daima en dinç olan yol “Öteki” depolama alanını küçültmenizdir. iPad cihazlarınıza da uygulayabileceğiniz iPhone depolama alanı boşaltma rehberimiz işinize yaradı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-ve-ipad-depolama-alani-nasil-bosaltilir
Yorumlar