iQOO, sene başından beri gösterişli akıllı telefon modelleriyle ayrıca amiral gemisi keza de orta üst düzey piyasada adından laf ettirdi. Acilen ise geçen senenin amiral gemisi telefonu Neo 3 modelinin selefi ile karşımızda.

Telefonla ilgili birincil bilgileri elde eden 91 Mobiles, telefonun TENAA sertifikasına ve IMEI veri tabanı kaydına ulaştı. Buna kadar modelin kod numarası ise V2118A şeklinde. Bir Takım kaynaklar ise telefonun Neo 5 Lite olarak karşımıza çıkacağı görüşünde.

Geçen yıl Nisan ayında tanıtılan iQOO Neo 3, Snapdaragon 865 işlemcisi ve 144 Hz ekran onarım hızı ile dikkat çekti. Neo 3 selefi olan Neo 3s ise amiral gemisi Snapdragon 888 yerine Snapdragon 870 ile geliyor. Buna rağmen 870 işlemcisi de bu senenin kayda değer amiral gemisi işlemcilerinden biri.

iQOO Neo 3s TENAA ve IMEI bilgi tabanı kaydı

Geçen senenin amiral gemisi 865’in güçlendirilmiş versiyonu olan 870 daha performanslı çekirdek yapısına sahip. Sekiz çekirdekli işlemci bir adet yüksek performanslı 3,2 GHz hızında çalışan Cortex-A77 çekirdeğe sahip. İşlemci üç adet de performanslı 2,4 GHz hızında çalışan çekirdekle geliyor.  Bu çekirdeklere dört adet enerji verimliliği sağlayan Cortex-A55  çekirdeği 1,8 GHz şipşak eşlik ediyor. Qualcomm işlemcide grafik birimi olarak ise Adreno 65o’ye yer verdi.

iQOO Neo 3 özellikleri

TENAA kaydında ortaya meydana çıkan iQOO Neo 3s ekran özellikleri açısından 6,57 inç büyüklüğünde Full HD Plus panelle geliyor. Yani panel 2408 x 1080 piksel çözünürlüğüne sahip. Bu ekran tahminlere göre 144 Hz yenileme oranı ile gelecek.

Depolama tarafında ise Nisan ayında ortaya meydana çıkan Google Play Konsol listesi anahtar sözcük sağlıyor. Aynı kod numarasıyla ortaya çıkan aygıt, bu listede 8GB RAM seçeneğine sahipti. Tahminler ise 6,8 ve 12 GB RAM seçeneklerinin telefonda yer alması. Tekrar oturmuş depolamada ise 128 GB ve 256 GB seçeneklerinin sunulması bekleniyor.

Google Play Konsol listelemesine göre iQOO Neo 3s özellikleri aralarında 44W seri şarj da yer alacak. Amiral gemisi işlemciye sahip telefon Android 11 işletim sistemi ile gelecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iqoo-neo-3s-ozellikleri-ve-islemcisi-sizdi-tenaa
Yorumlar