Aygaz ve McKinsey'nin Aykargo markası ile kargo sektörüne giriş yaptığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Aykargo'nun sosyal ağ hesaplarında karşımıza çıkan bilgilere kadar kargo firması ad değiştirerek yeni bir marka ile yoluna devam ediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Aykargo, bundan daha sonra yoluna "Sendeo" markası ile devam etme kararı aldı. Aykargo'nun sitesine ulaşmaya çalıştığınızda doğruca "sendeo.com.tr" adresine yönlendiriliyorsunuz. Hatırlatmak icabında Aykargo, Aygaz ve McKinsey'nin anlaşması ile birlikte kurulmuştu. Yapılan anlaşmaya kadar tarafların, birincil 5 yılda toplam 75 milyon dolar yatırım yapmaları da planlıyordu.

Aykargo markasının yüzde 80'inin Aygaz, yüzde 20'sinin ise McKinsey & Company olarak belirlenmesin öngörüldüğünü sizlere aktarmıştık. İsim değişikliği ile ortaklık yapısında herhangi bir değişiklik olup olmadığı konusunda ise bir veri bulunmuyor.

Sendeo'nun web sitesinde bulunan bilgilere kadar kargo şirketinin şu lahza için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Eskişehir, Bilecik, Yalova, Mersin, Sakarya ve Balıkesir olmak üzere toplam 16 ilde aktif olarak hizmet sunduğunu da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/27/isim-degistiren-aykargo-yoluna-sendeo-markasi-ile-devam-edecek