Uzun bir zaman önce başlayıp son birkaç yılda dış etkenlerin de hızlandırdığı dijitalleşme süreçleri sadece sosyal yok, bununla birlikte iş hayatımızı da birçok yönden etkiledi. Bunun en büyük örneklerinden biri, 2021 yılında CEO Mark Zuckerberg'in sahip olduğu şirketleri Meta adı aşağı toplamasıydı. 

Facebook ve Instagram, Meta'ya çatısı altından toplanırken  Facebook Business Manager, Meta for Business'a, Instagram reklam sayfası ise Meta Reklam Yöneticisi paneline dönüştü.

Birçok sosyal ağ uzmanının ilgi odağı olan ve işletmelerin sosyal mecralarda görünürlüklerini arttırarak müşterileri ve gaye grupları ile iletişimde kalmalarını sağlayan yegane görsel içerik platformu Instagram ve araçları, Meta for Business adı altında geliştirilerek kullanıcılara sunuldu. 

Bundan Böyle Meta for Business ve Meta Reklam Yöneticisi, Herzamanki Panellerin Yerini Alıyor

Yalnızca sosyal medya yöneticilerini değil, bununla birlikte bütün dijital şirket yöneticilerini de ilgilendiren bu adımlar, bir işletmenin dijital varlığını devam ettirmek için oldukça kritik. Meta for Business'ın en büyük özelliklerinden biri, Instagram sayfa sahipleri ve yöneticilerine sunduğu geniş ve kapsamlı reklam panelleri. 

sosyal medya platformlarında şirket görünürlüğünü arttırmak, daha büyük kitlelere varmak ve maksat kitlelere nokta atışı yapmak isteyen reklam yöneticileri için Meta Reklam Yöneticisi alışılmış Instagram panelinden farklı olarak sunduklarına birlikte bakalım. 

Daha optimize reklam bütçeleri

Meta Reklam Yöneticisi, bütçelerinizi optimize etmeniz için fırsatlar sunarken, düşük bütçe - maksimum ROI yani Yatırım Getirisi dengesini sağlamanıza tezgâhtar oluyor.

Remarketing seçenekleri

Daha detaylı ve profesyonel reklamlar ile Instagram'da var olmak istiyorsanız, Remarketing - Retargetting seçenekleri için Meta Reklam Yöneticisi'ne başvurabilirsiniz. Bu sayede ürününüzü ya da hizmetinizi ziyaret etmiş fakat şüpheli kalmış müşterilerinizi her tarafta kendinize çekebilir, analizlerinizi inceleyerek gaye kitlenizi her tarafta belirleyebilirsiniz. sosyal medya reklamlarında galibiyet elde etmenin en önemli anahtarlarından biri niyet grubunuzu doğru yeğlemek yani içten kitleye dürüst reklam göstermekte.

Kampanya çeşitleri

Instagram size yalnızca 3 kampanya modeli sunarken, bu sayı Meta'da 11. Daha kişiselleştirilmiş, optimize edilmiş ve testler aracılığıyla teminat altına alabileceğiniz reklam kampanyaları şirketinize ve dijital süreçlerinize üstün bir performans sağlıyor.

A/B testleri ile teminat altına alınmış reklamlar

Bir kampanya için bütçe ayırırken en çok aradığımız nitelik olan kampanya performans garantisi, Meta Reklam Paneli'nde yapacağınız testler ile sizi destekliyor. 

Tüm Meta içerisinde reklam yaygınlığı

 Instagram panelinden verdiğiniz reklamlar, seçeceğiniz gaye kitleye yalnızca Instagram uygulaması üzerinden gösterilecek. Lakin Meta panelinden verdiğiniz reklamlar ise Meta benzer tüm uygulamalar içerisinde kitlelerinizin karşısına çıkacak. Misal olarak, reklam yöneticisinden optimize ettiğiniz bir Instagram Meta reklam Facebook kullanıcılarının da karşısına çıkacak. 

Reklamlarınız ne değin etkin olursa, işiniz dijital mecralarda o kadar başarılı olacak

Instagram ve Facebook gibi sosyal mecralarda reklam tahsis etmek kritik. Lakin daha da önemli olan, bu reklam kampanyalarının yaratılması ve yönetilmesi. Meta Reklam Yöneticisi ile çalışmaya başlamadan önce, hangi mecranın sizin için daha iyi olduğuna karar vermeniz gerekmekte.

Instagram'da reklam devretmek size şu artıları sağlıyor:

Instagram heybetli, sürekli büyüyen bir topluluk. Instagram ve Facebook birbirine bağlı olduğundan, gaye kitlenizi Facebook verilerine kadar hedeflemek daha kolay Instagram'daki katılım oranı, bilhassa satın alma amaçlı diğer herhangi bir sosyal ağ platformundaki katılım oranından daha yüksek. Ürününüz görsel olarak göz alıcı olduğu sürece, yatırım getiriniz için yardımcı olan satın almaları artırabilirsiniz. Instagram reklamları müdahaleci değil. Yani Linkedin reklam kategorilerine göre sponsorlu içeriklerin yerlerini değiştirirken Instagram'daki reklamlar sıradan gönderilerle aynı görünmekte.

Dijital reklam modelinizi Meta Reklam Yöneticisi ile optimize etmek için Meta İşletme Takviye Merkezi'ni incelemenizde avantaj var.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/13/isletmeler-icin-meta-reklam-rehberi