Martı'nın Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) isimli yeni bir servis ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Trafik sorununu azaltma hedefi ile geliştirilen Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) çözümünü deneyimle fırsatı yakaladık. 

Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) ile birlikte aracında abes koltuklarıyla seyahat yapan sürücülerle benzer yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturacak olan Martı, tek aracın azami kişi göre kullanılmasını sağlamanın yanı sıra trafikteki araç yoğunluğunu azaltmayı da hedefliyor. 

MartıTAG servisinin yolcu ve şoför almak üzere iki öbür ayağı bulunuyor. MartıTAG'i gezgin olarak kullanacak kişiler Martı'nın kendi uygulamasından, sürücü olarak kullanmak isteyenler ise TAG Şoför uygulaması üzerinden servisi kullanabiliyor.

Martı uygulamasının sağ daha alçak kısmında karşımıza meydana çıkan Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) sekmesi, yalnızca yakınınızda bir vasıta olduğunda etkin ışık halkası geliyor. Servisi göstermek için tek yapmanız gereken ise MartıTAG sekmesi içinden gideceğiniz yeri seçmek

Lokasyon seçimi yapıldıktan sonradan ise aracın eskime payı ve yakacak masrafı göz önünde bulundurularak aracın sürücüsüne peşin para olarak verilmesi gereken ödenti önerisi karşımıza çıkıyor. Ücreti belirledikten sonradan gezi için teklif yapabiliyoruz.

Teklifi kabul eden sürücü, bulunduğunuz lokasyona gelerek Martı'nın sizinle paylaştığı kodu kendi uygulamasına girerek sürüşü başlatıyor. Sürücüyü Martı uygulaması içinde yer alan harita üzerinden takip edebildiğinizi ve her iki tarafın da birbirlerini 0850'li numaralar üzerinden arayabildiklerini de paylaşalım.

Sürüş tamamlandıktan daha sonra ise belirlenen aidat peşin para olarak sürücüye veriliyor. Martı'nın belirlenen ücret üzerinden herhangi bir komite almadığını da keza belirtelim. Dilerseniz Martı uygulamasına Android için buradan, iOS için ise buradan ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/11/istanbul-un-trafik-derdine-marti-dan-cevreci-cozum-martitag