Türkiye'nin en etkili teknoloji konferansı Webrazzi Summit başladı. Mynet kurucusu yönetim kurulu başkanı  Emre Kurttepeli Arda kutsal ile gerçekleştirdiği oturumda Mynet'in gelecek planlarını ve Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin geleceğini konuştu. 

Mynet'teki hareketlilikten bahseden Emre Kurttepeli oyun tarafının radarlarına girdiğini açıkladı. Şirketten son güncellemeleri paylaşan Kurttepeli, Mynet'teki oyun operasyonuna covid dönemi öncesi başladıklarını belirtti. Mynet'in medya, eğitim ve oyun olmak üzere 3 başlıca segmente odaklandıklarını açıkladı. Covid dönemindeki dijitalleşme ile medya segmentinin yüzde 30 ila 40 civarı yükselme kaydettiğini de sözlerine ekledi. Aynı şekilde eğitim alanında da hoş gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi.

Mynet'in oyun atağı

Henüz oyun lansmanı yapmadıklarını gösteren Kurttepeli,  oyun alanında daha global bir yaklaşım belirlediklerini dile getirdi. Türkiye'deki oyun sektörünün daha ziyade şirketlerin veya oyunların alım satımı üstüne kurulu olduğunu belirtti.  "Türkiye'den niçin Tencent veya Zynga çıkmıyor?" diyerek amaçlarının global bir marka yaratmak olduğunu açıkladı.  İddialı bir takım ile ilerlediklerini söyleyen Kurttepeli ekibin yakında 79-100 kişiye çıkacağını belirtti. 1 sene içinde de 3 oyun çıkaracaklarını izleyicilerle paylaştı. Kurttepeli "Fazla kişili (multiplayer) oyunlara yöneldik" dedi. 

Blockchain odağı 

Türkiye ve globalde Blockchain tarafında bir devinme olacağını söyleyen Mynet'in de bir blockchain projesi üstüne çalıştığını aktardı. Blockchain tarafında NFT ve başka bir proje ile okyanusa atlayıp işi öğrenmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

Şirketin hisselerini de geri aldığını açıklayan "radikal işler için bağımsızlık gerekiyor" dedi. Kurttepeli bir süre daha şirketin kendi kendini finanse edeceği bir modelle ilerleyeceğini açıkladı. 

Türkiye girişimcilik ekosistemi hakkında görüşlerini de paylaşan Kurttepeli, suni akıl konusunda insan kaynağı problemi yaşandığını dile getirdi. Suni akıl şirketlerinin ürünleşerek gelir odaklı bir ışık halkası gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Fintechlerin ise yönetmelik sınırlamalarına takılmadan globalleşmesi için şirket satın almaları üzerinden ilerlemesini önerdi.  

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/20/emre-kurttepeli-mynet-te-medya-egitim-ve-oyun-olmak-uzere-3-ana-segmente-odaklandik