İstinaf mahkemesi dün aldığı karar ile Uber'e Türkiye'de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını yanlış buldu. İstinaf mahkemesi kararı bozarak Uber'e erişim engelini kaldırdı. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde etkinlik göstermeye devam edebilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uber'in global sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi UberTaksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi onay ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.

Uber, İstanbul'da hizmet vermeye başladığı 2014 yılından itibaren, İstanbul'da yaşayanlar için popüler bir güvenli ulaşım seçeneği haline gelmiş ve Türkiye'de 4,5 milyondan pozitif kişi kadar kesik ve kullanılmıştı. Platform, 5 takvim serüvenin peşinde 31 Mayıs 2019'da İstanbul'daki UberXL faaliyetlerini sonlandırmıştı. Hatta benzer dönemden daha sonra ülkemizdeki Uber kullanıcıları, platform aracılığı ile Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi çağırmaya devam edebileceklerdi ve bu şart bir vakit böyle devam etti. Fakat sonra Uber'e erişim engeli getirildi. Şu Anda bu erişim engelinin kalkması ile, Uber uygulamasında UberTaksi hizmeti sunulabilecek

Uber, bugün 66 ülkede, 700'den fazla şehirde günde 19 milyon yolculuk yapılmasına olanak sağlıyor. Uber, 2010 yılında hayata geçirildiği günden bu yana 15 milyardan fazla gezi yapıldığını belirtiyor.

Kaynak: webrazzi.com