IT ekiplerinin şirket içi, hibrit ve bulut altyapısıyla ilgili sorunları çözmesine yardımcı olmak için yapay zekadan yararlanan bir girişim olarak faaliyet gösteren ControlUp, Jerusalem Venture Partners ve K1 Investment Management tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 27 milyon dolar yatırım aldı. Şirket aldığı yeni yatırımı kullanıcı deneyimlerini izlemek üzere platformunu ve pazardaki varlığını genişletmek için kullanacağını açıkladı.

ControlUp, her 3 saniyede bir güncellenen ve satırlara, sütunlara ve daha fazla kategoriye göre sıralanabilen masaüstü bilgisayarlar, sanal makineler ve sunucular gibi varlıkları gösteren elektronik tablo benzeri durum panosuna sahip. Platformun kümeler özelliği, şirketlerin 100 bin adede kadar makineyi senkronize olarak yönetmesine ve kontrol etmesine olanak tanıyor; kümelenmiş makineler mantıksal veya fiziksel sınırlara göre tanımlanabiliyor ve kaynakları kendi kendine atamak için yerleşik zekaya sahip olabiliyor.

ControlUp, her 24 saatte bir izlenen varlıkların durumuna ilişkin ölçümleri özetliyor ve temel etkinlik göstergelerini, risk faktörlerini ve performans istatistiklerini vurguluyor. Ayrıca, gerçek zamanlı olarak önemli performans sayılarını bir araya getiren sanallaştırılmış sunucu ortamlarının bir görünümünü sağlıyor.

Otomatik eylemler ve özel komut dosyası oluşturma özellikleri, ControlUp müşterilerinin, sorun giderme ve çözüm süresini hızlandırmak için platformla entegre olan kendi PowerShell, VBScript veya CMD dosyalarını oluşturmalarına olanak tanıyor. Tetikleme ve uyarı seçenekleri, yöneticilerin sesli uyarıları, e-posta uyarılarını, anlık bildirimleri ayarlamasına ve ilgili olay bilgilerini diğer sistemlere göndermesine izin veriyor.

ControlUp, aralarında T-Mobile ve Sprint gibi isimlerin de bulunduğu 1200'den fazla müşterisine 180 kişilik ekibiyle hizmet veriyor. 

Kaynak: webrazzi.com