2013 yılında öbür büyüklüklerdeki şirketlere e-ticaret dünyasında  suni akıl tabanlı ödeme teknolojileri sunmak amacıyla kurulan iyzico'da, üstteki seviye yönetiminde yapılan değişikliklerle yeni bir dönem başlıyor. Şirketin kurucusu olan Barbaros Özbuğutu, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilirken, COO'su Orkun Saitoğlu yeni CEO olarak görevi devralıyor. Devlete Ait değiştirme 1 Ağustos 2022'de gerçekleşecek.

Özbuğutu satın alma ve stratejiden, Saitoğlu finansal kapsayıcılığın artırılmasından sorumluluk sahibi olacak. iyzico'nun kuruluşundan beri 8 yıldır CEO'luk görevini yürüten Barbaros Özbuğutu, iyzico Yönetim Kurulu Başkanı sapkası ile şirket satın alma ve birleşme ilk olarak edinmek üzere artış stratejisine yönelik konulara odaklanacak.

8 yıldır COO olarak iyzico'nun üstteki yönetiminde bulunan Orkun Saitoğlu, yeni dönemde CEO olarak, şirketin parasal hizmetleri demokratikleştirme vizyonu doğrultusunda, iyzico'nun ekibine, çok kanallı satış stratejilerini destekleyen çözümler ve parasal kapsayıcılığı artıran inovatif uygulamalar ilerletmek için liderlik edecek.

iyzico'nun kurulduğu günden bugüne büyük bir ivmeyle büyüdüğünü söyleyen Barbaros Özbuğutu, şirketin Orkun Saitoğlu liderliğinde, daha büyük başarılara imza atacağına büyük bir inanç duyduğunu belirtti. iyzico'nun bir parçası olmaktan her zaman büyük bir kibir duyduğunu gösteren Orkun Saitoğlu ise dijitalleşmenin hızlandığı dünyada, fazla kanallı satmak stratejilerini destekleyen çözümler ve finansmana erişimi artıran uygulamaları da hayata geçirerek mali kapsayıcılığı artırmaya karşın çalışmalara benzer çabuk devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/26/iyziconun-yeni-ceosu