Faruk KIYAK- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - İzmit'te, TÜYAP 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı 2016 (SANTEK), 250 firmanın katılımı ile açıldı.

İzmit Uluslararası Fuar Merkezi'nde TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen TÜYAP SANTEK Fuarı'nın açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve işadamları ile sektör temsilcileri katıldı. SANTEK 2016 Fuarı'na üretim makineleri ve imalat endüstrisi, enerji, elektrik, elektronik, otomasyon, otomotiv ve yan sanayi, liman, tersane ve gemi sanayi, demir çelik ve demir dışı metaller, yapı malzemeleri ve teknolojileri, iş ve inşaat makineleri sektörlerinde 250 firma katıldı.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ açılışta yaptığı konuşmada Kocaeli'nin iş dünyasının iş hacmini geliştireceğini söyleyerek, "İlimizin rekabet gücünü artıracak ve marka değerini yukarılara taşıyacak her türlü adımı atmaya çalışıyoruz. Çünkü her zaman dediğimiz gibi Kocaeli koşarsa, Türkiye Koşar. Fuarda üreticilerin, ziyaretçi ve müşterilerine teknik bilgi verebilecekleri bir sempozyum platformu oluşturuldu. Stantlarda ürünleri fiziki olarak görebilecek ziyaretçiler teknik özelliklerine de bu sempozyumlarda vakıf olmuş olacaklar. Bir diğer yenilik ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 'Yerlileştirme Sergisi'nde ithal edilen bazı ürünlerin yerli firmalardan teminine ilişkin görüşmeler yapılacak olması hem ülkemiz, hem de firmalarımız için önemli bir adım. Yine yerli tedarikçi bulma yönünde çalışmaları kapsamında THY Teknik, Aselsan ve Roketsan da fuarda yer alacaklar" dedi.

Makine tasarımcılarının fuarda sunumlar yapacağını belirten Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Dünyanın önde gelen makine tasarımcıları fuar süresince sunumlar yapacaklar. Makine holünde gerçekleştirilecek sunumları yerli ve yabancı makine tasarımcıları yapacak. Bunlar makine otomasyonu ve güvenliği, 3D metal yazıcı teknolojisi ve akıllı fabrikalar konularında sunumlar olacak" diye konuştu.