Genel Komutanlığı tarafından tahsis edilen Jandarma Mobil Karakolu,Kastamonu'da hizmete girdi.

Hizmeti vatandaşın ayağına götürerek vatandaşların ve turistlerin jandarmayla iletişimimini kolaylaştırmak, emniyet ve asayiş görevlerinde esneklik sağlamak, yol kontrol ve aramaları ile istihbarat faaliyetlerinde jandarmanın etkinliğini artırmak için Jandarma Genel Komutanlığı tarafından tahsis edilen Jandarma Mobil Karakolu hizmete girdi.

MOBİL KARAKOL İLK TATBİKATINI YAPTI

Jandarma Mobil Karakolu 1 astsubay, 1 uzman jandarma çavuş, 4 erbaş ve er olmak üzere toplamda 6 personelden oluşurken vatandaşların karakolda yapabileceği işlemlerin tamamı, mobil karakolda da yapılabilecek. Protokol önünde yapılan tanıtımın ardından aracın işleyişine örnek gösterilmek adına tatbikat yapıldı. Tatbikatta, piknik yapan bir ailenin başka şahıslar tarafından aracına girilerek hırsızlık yapıldığı ve durumu fark eden ailenin Jandarma Mobil Karakolu sayesinde olay yerinde yardım aldığı senaryo gereği anlatıldı.

"VATANDAŞLARIN JANDARMAYA ULAŞIMI KOLAYLAŞACAK"

Tatbikatın ardından konuşan Vali Şehmus Günaydın, Jandarma Mobil Karakolu ile vatandaşların daha iyi hizmet alacağını söyledi. Vatandaşın zaman kaybının önlenmesi açısından son derece önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Vali Günaydın, "Kastamonu gibi bir coğrafyada insanların emniyet ve asayiş hizmetleri nedeniyle ifade verme zorunlulukları veya bu tür olaylar karşılaştığımız zaman yaşadıkları sıkıntılar bu hizmetle ortadan kalkmış olacak. Vatandaşlarımız artık piknik alanlarında veya köylerde bu tür olaylarla karşılaştıkları zaman hemen bu araçla müdahale etme şansımız var. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın özellikle ifade verme zorunlulukları daha kısa sürede tamamlanması açısından çok önemli bir olay. Bu aracın bize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aracımız Kastamonu'ya ve jandarma ailesine hayırlı olsun" dedi.